Antonio Guterres, declaraţii la un an de la atacul din sudul Israelului: „A marcat suflete”

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a publicat duminică pe platforma X o declaraţie video pentru a marca un an de la atacul terorist comis de Hamas pe 7 octombrie 2023 în sudul Israelului, afirmând că „acel atac îngrozitor a marcat suflete”, relatează The Times of Israel.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Antonio Guterres, declaraţii la un an de la atacul din sudul Israelului: „A marcat suflete”

Antonio Guterres, declaraţii la un an de la atacul din sudul Israelului: „A marcat suflete”

Guterres a fost criticat în repetate rânduri de oficialii israelieni pentru faptul că nu a condamnat suficient de ferm masacrele comise de Hamas, violenţele sexuale din acea zi şi atacurile ulterioare asupra Israelului, ceea ce a dus la declararea sa drept „persona non grata” de către Ierusalim, în urmă cu câteva zile. În noua sa declaraţie, secretarul general al ONU menţionează aceste violenţe sexuale şi subliniază condamnarea atrocităţilor şi a luării de ostatici, criticând totodată refuzul grupării teroriste palestiniene de a permite vizite ale Crucii Roşii.

El aduce un omagiu „tuturor celor ucişi brutal şi celor care au suferit violenţe inimaginabile, inclusiv agresiuni sexuale, în timp ce îşi trăiau viaţa de zi cu zi”.

Guterres reiterează apelul său pentru eliberarea necondiţionată a tuturor ostaticilor.

De asemenea, el face referire la războiul care a urmat şi la „suferinţa umană profundă” pe care acesta a provocat-o „palestinienilor din Gaza şi acum poporului libanez”, cerând încetarea ostilităţilor şi o soluţie pentru conflictul israeliano-palestinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici