Antonio Gutteres a fost declarat „persona non grata” de către Israel

  • Secretarul general al ONU, Antonio Gutteres, a fost declarat „persona non grata” de către Israel.
  • Gutteres nu mai are permisiunea de a intra în Israel.
Urmărește
986 afișări
Imaginea articolului Antonio Gutteres a fost declarat „persona non grata” de către Israel

Antonio Gutteres a fost declarat „persona non grata” de către Israel

Ministrul israelian de externe Israel Katz a decis să-l declare pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, o personalitate nedorită în Israel şi să-i interzică intrarea în ţară, scrie BBC.

Israel Katz spune că decizia sa este un răspuns la eşecul lui Guterres de a „condamna fără echivoc” atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului de marţi.

„Cel care nu poate condamna fără echivoc atacul criminal al Iranului asupra Israelului nu este apt să pună piciorul pe pământul israelian. Acesta este un secretar general care urăşte Israelul, care sprijină teroriştii, violatorii şi criminalii”, afirmă Katz.

Ieri, şeful ONU a condamnat „extinderea conflictului din Orientul Mijlociu cu escaladare după escaladare” şi a cerut o încetare a focului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici