- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (11.12.2019, 17:26)
- Alexandru Costea
Anul până în care Comisia Europeană îşi propune să elimine complet gazele cu efect de seră
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat, miercuri, Parlamentului European, „Pactul ecologic european”, un plan prin care propune statelor membre UE să elimine emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050 iar Europa să devină un continent neutru din punct de vedere climatic.
Urmărește
533 afișări
Comisia Europeană îşi propune să elimine complet gazele cu efect de seră până în 2050
Pactul ecologic european acoperă toate sectoarele economiei, în special transporturile, energia, agricultura, clădirile şi sectoarele industriale, de exemplu cele ale siderurgiei, cimentului, TIC, textilelor şi produselor chimice.
Pentru a deveni, până în 2050, primul continent neutru din punct de vedere climatic, Comisia va prezenta, în termen de 100 de zile de la preluarea mandatului, primul „act legislativ european privind clima”. Pentru a atinge obiectivele în materie de climă şi mediu, Comisia va prezenta, de asemenea, Strategia privind biodiversitatea pentru 2030, noul Plan de acţiune privind strategia industrială şi economia circulară, Strategia „de la fermă la consumator” pentru o alimentaţie durabilă şi propuneri pentru o Europă lipsită de poluare.
"Vor începe neîntârziat lucrările în vederea majorării obiectivelor Europei în materie de emisii pentru 2030, stabilind o traiectorie realistă de îndeplinire a obiectivului pentru 2050", precizează CE într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
Potrivit programului publicat de Executivul de la Bruxelles, actualele politici europene vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 60% până în 2050. Până în vara anului viitor, Comisia şi-a propus să prezinte un plan prin care să crească eforturile de reducere a gazelor cu efect de seră în 2030 la 50%.
Până în iunie 2021, Comisia va revizui toate politicile privind protecţia mediului.
Îndeplinirea obiectivelor Pactului ecologic european până în 2030 va necesita investiţii anuale suplimentare în valoare de 260 de miliarde de euro, reprezentând aproximativ 1,5 % din PIB-ul din 2018. Aceste investiţii vor necesita mobilizarea sectorului public şi a celui privat. Comisia va prezenta, la începutul anului 2020, Planul de investiţii pentru o Europă durabilă, menit să răspundă nevoilor de investiţii. Cel puţin 25 % din bugetul pe termen lung al UE ar trebui să fie alocat acţiunilor climatice, iar Banca Europeană de Investiţii, în calitate de bancă a Europei în domeniul climei, va oferi un sprijin suplimentar. Pentru ca sectorul privat să contribuie la finanţarea tranziţiei către o economie verde, Comisia va prezenta, în 2020, o strategie de finanţare verde.
De asemenea, va exista şi un mecanism de tranziţie echitabilă ce va sprijini regiunile care se bazează în mare măsură pe activităţi cu intensitate mare a emisiilor de dioxid de carbon.
"Acest mecanism îi va sprijini pe cetăţenii cei mai vulnerabili pe parcursul tranziţiei, oferindu-le acces la programe de recalificare şi la oportunităţi de angajare în noi sectoare economice", potrivit Comisiei Europene.
Bugetul acestui mecanism ar putea fi de aproximativ 100 de miliarde de euro, care vor fi asiguraţi din diferite surse, inclusiv politicile de coeziune, bugetele naţionale, cofinanţare, programul european de investiţii private şi fonduri de la Banca Europeană de Investiţii.
Parlamentul şi Consiliul European vor trebui să aprobe acest Pact pentru a fi implementat. Comisia va prezenta măsurile anunţate în foaia de parcurs a Pactului ecologic european.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Raport al ONU: Statele lumii trebuie să tripleze ţintele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe