Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 44 de drone Shahed

  • Forţele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât peste noapte 44 de drone de atac de tip Shahed deasupra teritoriului ţării.
  • Informaţia a fost comunicată de Comandamentul Forţelor Aeriene Ucrainene pe Telegram, potrivit Ukrinform.
Urmărește
2849 afișări
Imaginea articolului Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 44 de drone Shahed

Apărarea aeriană ucraineană a doborât peste noapte 44 de drone Shahed

„În noaptea de 12 septembrie 2024, trupele de inginerie radio ale Forţelor Aeriene Ucrainene au detectat şi au urmărit 69 de ţinte aeriene ruseşti (începând cu ora 9:00). Invadatorii au lovit Ucraina cu două rachete balistice Iskander-M lansate din regiunea rusă Kursk, o rachetă aeriană ghidată Kh-59/69 lansată din regiunea rusă Briansk, două rachete de croazieră Kh-22/32 lansate din avionul Tu-22M3 (din spaţiul aerian deasupra Mării Negre în direcţia insulei Zmiinyi), 64 de UAV-uri de atac de tip Shahed lansate din regiunile ruse Kursk şi Yeisk, precum şi din Chauda în Crimeea)”, se arată în mesajul publicat de sursa menţionată.

În respingerea atacului aerian au fost implicate avioane de luptă, forţe de rachete antiaeriene, grupuri mobile de foc şi unităţi ale Forţelor de apărare ucrainene.

Ca urmare a luptei antiaeriene, 44 de drone de atac au fost doborâte. Trei drone inamice au zburat înapoi în Rusia, iar alte patru au fost pierdute în locaţie deasupra Ucrainei.

Nu au fost raportate informaţii cu privire la victime sau avarii.

La ora 9:00, patru UAV-uri de atac au rămas în spaţiul aerian al Ucrainei, forţele de apărare aeriană ale Ucrainei fiind în continuare în funcţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici