Apariţie comună rară: Biden, Harris şi Trump, la locul atentatelor din 11 septembrie

Preşedintele Joe Biden, vicepreşedintele Kamala Harris şi fostul preşedinte Donald Trump au avut miercuri o apariţie comună rară la New York, la caremonia de comemorare a atacurilor aeriene din 11 septembrie 2001 care au ucis aproape 3.000 de persoane, scrie Reuters.

Urmărește
1545 afișări
Imaginea articolului Apariţie comună rară: Biden, Harris şi Trump, la locul atentatelor din 11 septembrie

Apariţie comună rară: Biden, Harris şi Trump, la locul atentatelor din 11 septembrie

Harris, candidata democrată la preşedinţie, şi Trump, rivalul său republican, şi-au strâns mâinile şi au schimbat câteva cuvinte, în ciuda dezbaterii lor controversate din seara precedentă.

Nu au avut loc discursuri oficiale, dar soţiile, soţii, surorile, fraţii şi nepoţii au citit numele membrilor de familie ucişi în urmă cu 23 de ani.

Ceremonia marchează atacurile sinucigaşe ale militanţilor islamişti al-Qaeda, care au prăbuşit două avioane în World Trade Center şi un altul în Pentagon. Un al patrulea avion s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania după ce pasagerii au luat cu asalt cabina piloţilor.

După New York, Biden şi Harris au zburat la Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbuşit avionul.

„În această zi, acum 23 de ani, teroriştii au crezut că ne pot înfrânge voinţa şi ne pot îngenunchea. S-au înşelat. Se vor înşela întotdeauna. În cele mai întunecate ore, am găsit lumina. Şi în faţa fricii, ne-am unit - pentru a ne apăra ţara şi pentru a ne ajuta unii pe alţii”, a declarat Biden miercuri dimineaţa.

Preşedintele a emis anterior o proclamaţie în onoarea celor care au murit ca urmare a atacurilor, precum şi a sutelor de mii de americani care s-au oferit voluntari pentru serviciul militar ulterior.

„Avem faţă de aceşti patrioţi ai Generaţiei 11 septembrie o datorie de recunoştinţă pe care nu o vom putea plăti niciodată pe deplin”, a declarat Biden, citând misiunile din Afganistan, Irak şi alte zone de război, precum şi capturarea şi uciderea creierului atacurilor de la 11 septembrie Osama bin Laden şi a adjunctului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici