- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Apel a sute de grupuri către guverne: Pandemia de COVID-19 a amplificat criza alimentară. Milioane de oameni sunt expuşi riscului de foamete fără ajutor urgent
- Liderii mondiali sunt chemaţi să acţioneze imediat pentru a opri izbucnirea unor multiple focare de foamete, exacerbate de pandemia de coronavirus şi cauzate de conflicte, crize climatice şi inegalităţi.
- Marţi, sute de grupuri care lucrează pentru combaterea inegalităţii au făcut apel la guverne pentru a combate creşterea nivelului de foame cauzat de „o situaţie acută de insecuritate alimentară” în întreaga lume.
- Într-o scrisoare deschisă pentru a sprijini Apelul ONU la acţiune pentru a preveni foametea în 2021, grupurile au spus că milioane de oameni s-au confruntat cu foametea şi că este nevoie urgentă de investiţii.
Apel a sute de grupuri către guverne: Milioane de oameni sunt expuşi riscului de foamete fără ajutor urgent
Organizaţii, inclusiv Consiliul Internaţional al Agenţiilor Voluntare şi Programul Mondial pentru Alimentaţie (PAM), au declarat: „Impactul combinat al conflictelor, al schimbărilor climatice şi al inegalităţii, împreună cu criza Covid-19, au condus la o situaţie acută de insecuritate alimentară în întreaga lume. Nevoile deja nu pot fi satisfăcute şi suntem tot mai susceptibili să ne confruntăm cu multiple cazuri de foamete dacă nu răspundem acum”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
La începutul anului, PAM şi Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură au avertizat că până la 270 de milioane de oameni nu aveau suficientă hrană. Peste 34 de milioane de oameni erau pe punctul de a muri de foame, au spus ei.
Este nevoie de cel puţin 5,5 miliarde de dolari în asistenţa alimentară şi agricolă pentru a evita foametea, în timp ce sunt necesare milioane în plus pentru a oferi asistenţă medicală, apă curată şi alte servicii esenţiale, relatează The Guardian.
Grupurile au avertizat, totuşi, că finanţarea a scăzut şi nu îşi va reveni de la sine. Guvernele ar trebui să intervină pentru a pune capăt conflictelor şi a asigura accesul umanitar, au spus ei.
Scrisoarea vine la un an după ce David Beasley, directorul PAM, a avertizat că lumea se confruntă cu foamete „de proporţii biblice” din cauza pandemiei coronavirusului.
Statele au trebuit să abordeze inegalităţile în creştere şi să întreprindă acţiunile politice necesare pentru a opri conflictele, care sunt principala cauză a foametei şi o barieră în calea satisfacerii nevoilor, au spus în scrisoare grupurile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO