Apele sudice ale Noii Zeelande se confruntă cu un val de căldură marină

Potrivit oamenilor de ştiinţă, apele din jurul Insulei de Sud a Noii Zeelande sunt cu până la 6 grade Celsius mai calde decât în mod normal, din cauza schimbărilor climatice, a fenomenului meteorologic La Nina şi a unei serii de sisteme de înaltă presiune.

Urmărește
864 afișări
Imaginea articolului Apele sudice ale Noii Zeelande se confruntă cu un val de căldură marină

Apele sudice ale Noii Zeelande se confruntă cu un val de căldură marină

Oceanograful Joao de Souza, de la Metservice, care face parte din proiectul Moana, a declarat că apele din jurul Insulei de Sud au fost toate mult peste nivelul normal pentru această perioadă a anului, temperaturile din Fiordland fiind cu 6 grade mai ridicate decât în mod normal.
 
Proiectul Moana a declarat că temperaturile apei de pe coasta de vest a Insulei de Sud sunt în prezent cu 4 grade peste medie.
 
Aceste temperaturi vor avea consecinţe semnificative pentru un sistem ecologic care este construit sau adaptat la apele reci, a spus el.
 
„Întotdeauna vor exista învingători şi învinşi", a spus el, iar speciile marine care nu îşi pot schimba locaţia vor fi probabil mai afectate.
 
Anul trecut, Noua Zeelandă a fost martoră la mai multe valuri de căldură marine, iar un val de căldură anterior în Fiordland a dus la o albire severă a bureţilor indigeni. Au existat, de asemenea, anecdote despre specii mai comune în apele mai calde ale Noii Zeelande, care au fost observate mai la sud, potrivit Reuters.
 
De Souza a declarat că cercetările lor au arătat că nu doar temperaturile apei de suprafaţă au crescut, ci şi cele ale apei la adâncimi de până la 100 de metri, ceea ce înseamnă că valul de căldură marină a avut un impact asupra speciilor care trăiesc în ape mai adânci.
 
Valul de căldură marină vine în contextul în care un model meteorologic La Niña a provocat temperaturi mai ridicate decât în mod normal în Insula de Sud a Noii Zeelande. Acest lucru, împreună cu sistemele de presiune ridicată şi schimbările climatice au fost factori care au contribuit la valul de căldură, a declarat de Souza.
 
El a adăugat că se aşteaptă ca temperaturile marine să rămână peste normal cel puţin până în aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici