Apelul cancelarului Olaf Scholz după victoria extremei drepte la alegerile regionale: Faceţi guverne fără „extremişti de dreapta”

  • Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că rezultatele alegerilor din landurile Saxonia şi Turingia sunt „îngrijorătoare”.
  • El a îndemnat partidele principale să formeze guverne fără „extremişti de dreapta”.
Urmărește
1183 afișări
Imaginea articolului Apelul cancelarului Olaf Scholz după victoria extremei drepte la alegerile regionale: Faceţi guverne fără „extremişti de dreapta”

Apelul cancelarului Olaf Scholz după victoria extremei drepte la alegerile regionale: Faceţi guverne fără „extremişti de dreapta”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-a declarat îngrijorat de rezultatele de partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) la alegerile de duminică din regiunile Saxonia şi Turingia, scrie agenţia Reuters.

„Rezultatele pentru AfD în Saxonia şi Turingia sunt îngrijorătoare”, a declarat Scholz.

„Ţara noastră nu poate şi nu trebuie să se obişnuiască cu acest lucru. AfD dăunează Germaniei. Slăbeşte economia, divizează societatea şi ruinează reputaţia ţării noastre”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Toate cele trei partide aflate la guvernare au pierdut voturi, doar SPD-ul – formaţiunea lui Scholz – depăşind cu uşurinţă pragul de 5% necesar pentru a rămâne în parlamentele celor două state, notează RTE.

Alternativa pentru Germania (AfD) este primul partid de extremă-dreapta care a câştigat alegerile pentru legislativul de stat în Germania de la cel de-al Doilea Război Mondial, prin rezultatele obţinute în cele două landuri. Potrivit Deutsche Welle, în Turingia, AfD a obţinut 32,8% din voturi, iar Uniunea Creştin-Democrată (CDU) s-a clasat pe locul al doilea şi a obţinut 23,6%. 

În Saxonia, AfD se află pe poziţia a doua, cu 30,6%, iar CDU a obţinut victoria, cu 31,9% din voturi.

Rezultatele sunt un dezastru pentru partidele din coaliţia de guvernare a cancelarului Olaf Scholz. Social-democraţii şi verzii au obţinut 6,1% şi, respectiv, 3,2% în Turingia, în scădere de la 8,2%, 5,2% la alegerile din 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici