Apple a pierdut un proces în Irlanda şi trebuie să plătească 13 miliarde de euro

  • Compania Apple a pierdut un proces în Irlanda şi trebuie să plătească 13 miliarde de euro.
  • Este vorba despre beneficii „ilegale” pe care compania americană le-a primit de la statul irlandez.
  • Procesul a ţinut 10 ani.
Urmărește
469 afișări
Imaginea articolului Apple a pierdut un proces în Irlanda şi trebuie să plătească 13 miliarde de euro

Apple a pierdut un proces în Irlanda şi trebuie să plătească 13 miliarde de euro

Instanţa supremă a Europei a decis marţi împotriva Apple la capătul unui proces de 10 ani care a vizat afacerile din Irlanda ale gigantului tehnologic, potrivit CNBC.

Declaraţia Curţii Europene de Justiţie vine la câteva ore după ce Apple a dezvăluit o serie de noi produse, încercând să revitalizeze gama de iPhone, Apple Watch şi AirPod.

În 2014, Comisia Europeană a deschis o investigaţie asupra plăţilor fiscale ale Apple în Irlanda, sediul gigantului tehnologic în UE. În 2016, Comisia a ordonat Dublinului să recupereze până la 13 miliarde de euro spunând la acea vreme că Apple a primit beneficii fiscale „ilegale” în Irlanda pe parcursul a două decenii.

Apple şi Irlanda au făcut apel la decizia Comisiei în 2019, iar în 2020 a doua cea mai înaltă instanţă a UE a anulat decizia Comisiei din 2016.

La rândul său, Comisia a contestat decizia Tribunalului, trimiţând litigiul la CEJ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici