- Home
- Externe
- WASHINGTON, (10.04.2020, 21:22)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Apple şi Google colaborează pentru o aplicaţie de localizare a persoanelor infectate cu noul coronavirus /Bloomberg: Sistemul poate monitoriza peste o treime din populaţia lumii
Companiile Apple şi Google au decis să colaboreze pentru crearea unor aplicaţii destinate smartphone-urilor în scopul localizării persoanelor infectate cu noul coronavirus şi a contactelor acestora, prin respectarea normelor de protecţie a sferei private.
Urmărește
2257 afișări
Apple şi Google colaborează pentru o aplicaţie de localizare a persoanelor infectate cu noul coronavirus /Bloomberg: Sistemul poate monitoriza peste o treime din populaţia lumii şi există riscul unor controverse privind viaţa privată
Aplicaţia dezvoltată de Apple şi Google are potenţialul de a monitoriza mai mult de o treime din populaţia lumii şi riscă să genereze controverse privind protecţia sferei private, notează Bloomberg.
"Dat fiind că transmiterea COVID-19 se poate face prin apropierea dintre persoanele afectate, oficialii din domeniul sănătăţii publice au stabilit că depistarea contactelor constituie un instrument valoros pentru încetinirea răspândirii bolii. Autorităţi pentru sănătate publică, universităţi, ONG-uri din întreaga lume depun eforturi importante pentru dezvoltarea tehnologiilor opţionale de localizare a contactelor. Pentru a avansa această cauză, Apple şi Google vor lansa o soluţie completă care include sistemul Interfaţa programelor de aplicaţie (Application programming interfaces - API) şi tehnologii de operare pentru a asista la depistarea contactelor. Dată fiind nevoia urgentă, planul este să fie implementată această soluţie în două etape, fiind menţinute sistemele puternice de protecţie a sferei private a utilizatorilor", anunţă cele două companii americane din domeniul tehnologiei informaţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Iniţial, în luna mai, ambele companii vor prezena sisteme de tip API care permit interoperabilitatea între dispozitive Android şi iOS prin utilizarea de aplicaţii ale autorităţilor de sănătate publică. Aceste aplicaţii oficiale vor fi disponibile pentru a fi descărcate de către utilizatori prin respectivele magazine online de aplicaţii (app stores). În al doilea rând, în următoarele luni, Apple şi Google vor colabora pentru a permite lansarea unei platforme mai largi pentru depistarea contactelor, funcţională prin sistemul Bluetooth, integrând această funcţie în alte platforme. Aceasta este o soluţie mai robustă decât sistemul API şi va permite participarea unui număr mai mare de persoane, dacă optează pentru acest lucru, permiţând şi interacţiunile cu un sistem mai larg de aplicaţii şi autorităţi de sănătate publică. Normele private, transparenţa şi acordul au cea mai mare importanţă în acest efort şi aşteptăm să construim această funcţie în consultare cu părţile interesate. Vom publica informaţii despre activităţile noastre pentru a putea fi analizate de alţii", precizează Apple şi Google.
Bloomberg: Sistemul Apple/Google poate monitoriza o treime din populaţia lumii / Pot apărea controverse privind dreptul la viaţă privată
Aplicaţia dezvoltată de Apple şi Google are potenţialul de a monitoriza mai mult de o treime din populaţia lumii şi riscă să genereze controverse privind protecţia sferei private, notează agenţia de presă Bloomberg.
Apple şi Google au anunţat vineri seară că au decis să colaboreze pentru crearea unor aplicaţii destinate smartphone-urilor în scopul localizării persoanelor infectate cu noul coronavirus şi a contactelor acestora, cele două companii subliniind că vor fi respectate normele de protecţie a sferei private.
Spre exemplu, dacă un utilizator este diagnosticat cu boala Covid-19 şi introduce datele în aplicaţie, ceilalţi utilizatori de care se apropiase în zilele precedente vor primi notificări. Perioada ar putea fi de 14 zile, dar autorităţile de sănătate publică pot stabili orice interval.
Sistemul iOS al Apple şi cel Android, dezvoltat de Google, au în total circa trei miliarde de utilizatori, mai mult de o treime din populaţia Terrei.
"Tehnologia este controversată deoarece implică distribuirea de informaţii medicale sensibile între miliarde de oameni prin dispozitive mobile care transmit constant locaţiile. Unii politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare avertizează că dreptul cetăţenilor la viaţă privată trebuie protejat", notează agenţia Bloomberg.
"Noi avertizăm că măsurile luate pentru a opri răspândirea coronavirusului trebuie să protejeze şi dreptul la viaţă privată al fiecărui cetăţean american", au comunicat membrii Asociaţiei pentru Libertate din Camera Reprezentanţilor (House Freedom Caucus), un grup de politicieni republicani conservatori din Camera Reprezentanţilor din SUA. Asociaţia i-a trimis o scrisoare preşedintelui Donald Trump.
"Bazele de date colosale ale Google despre deplasările zilnice ale americanilor, la care se adaugă puterea deţinută de instituţiile locale, statale şi federale generează o perspectivă alarmantă", avertizează asociaţia.
Sursă foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul