Aprobarea vaccinului Sputnik de către Uniunea Europeană va fi întârziată - SURSE

  • Aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik de către Uniunea Europeană va fi întârziată.
  • Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că Rusia a ratat termenul limită de 10 iunie pentru transmiterea datelor testelor clinice.
  • Astfel, aprobarea Sputnik va fi întârziată cel puţin până în septembrie.
Urmărește
566 afișări
Imaginea articolului Aprobarea vaccinului Sputnik de către Uniunea Europeană va fi întârziată - SURSE

Aprobarea vaccinului Sputnik de către Uniunea Europeană va fi întârziată - SURSE

Aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik de către Uniunea Europeană va fi amânată după ce termenul limită de 10 iunie pentru transmiterea de date a fost ratat, au declarat pentru Reuters două surse apropiate de acest dosar.

Una dintre surse, un oficial guvernamental german, a declarat că eşecul în a oferi datele testelor clinice necesare către Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) va amâna acordul blocului comunitar cel puţin până în septembrie.

„Aprobarea Sputnik va fi întârziată probabil până în septembrie, poate chiar până la sfârşitul anului”, a spus oficialul.

Iniţial, EMA era aşteptată să îşi încheie evaluarea asupra vaccinului şi să transmită o decizie în mai sau iunie.

O a doua sursă a precizat că data limită de 10 iunie nu a fost respectată şi că EMA a acordat producătorului, Institutul Gamelia din Rusia, termen încă o săptămână să transmită datele solicitate.

Fondul de Investiţii Directe al Rusiei (RDIF), care comercializează vaccinul, a spus că analiza EMA este în grafic.

„Toate informaţiile despre testele clinice ale Sputnik V au fost oferite, iar examinarea GCP (Reguli de bune practici în studiul clinic) a fost finalizată cu un feedback pozitiv din partea Agenţiei Europene a Medicamentelor”, a precizat RDIF.

„Deşi EMA decide calendarul procedurii de aprobare, echipa Sputnik V se aşteaptă ca aprobarea pentru vaccin să vină în următoarele două luni”, a adăugat RDIF.

Guvernul german condus de cancelarul Angela Merkel a avut discuţii pentru a cumpăra Sputnik V, dar a condiţionat orice achiziţie de aprobarea din partea EMA.

Nemulţumite de campania lentă de imunizare, unele landuri, inclusiv Bavaria, şi-au exprimat interesul la începutul anului pentru a comanda Sputnik V, însă de atunci vaccinarea s-a accelerat.

Slovacia a devenit în această lună a doua ţară din UE, după Ungaria, care a început imunizarea cu Sputnik V, în ciuda faptului că nu există o aprobare a UE.

CITEŞTE AICI: Serbia începe producţia vaccinului rusesc Sputnik V

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici