- Home
- Externe
- (21.01.2021, 19:47)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Apropiaţii lui Navalnîi sunt arestaţi. Liubov Sobol, o aliată a disidentului rus, a fost reţinută pentru instigare la proteste
- Liubov Sobol, o aliată a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost reţinută pentru instigare la proteste.
- Avocat: Liubov Sobol "a fost reţinută pentru că a făcut apeluri la organizarea de manifestaţii neautorizate."
- Echipa lui Aleksei Navalnîi le-a cerut simpatizanţilor să participe la proteste în zeci de oraşe din Rusia.
Urmărește
1075 afișări
Profimedia
Liubov Sobol, o colaboratoare apropiată a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a fost reţinută joi, la Moscova, sub acuzaţia de instigare la organizarea de proteste ilegale.
Liubov Sobol "a fost reţinută pentru că a făcut apeluri la organizarea de manifestaţii neautorizate", a declarat avocatul acesteia, Vladimir Voronin, pentru Agenţia France-Presse.
Echipa lui Aleksei Navalnîi le-a cerut simpatizanţilor să participe la proteste sâmbătă în zeci de oraşe din Rusia, pentru a solicita eliberarea liderului opoziţiei.
Parchetul General de la Moscova a anunţat măsuri de "limitare a accesului la informaţii ilegale" difuzate pe reţele de socializare online şi blocarea "apelurilor de participare la mitinguri ilegale".
Liubov Sobol, avocat la Fundaţia Anticorupţie condusă de Aleksei Navalnîi, a transmis, conform agenţiei Sputnik, că este vizată de o procedură administrativă. Liubov Sobol, care a fost reţinută de mai multe ori în ultimele săptămâni, ar urma să fie eliberată după expirarea perioadei de reţinere întrucât este mama unui copil mic.
Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat, duminică seară, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. "Ştiu că am dreptate, nu mă tem de nimic", a declarat Aleksei Navalnîi cu câteva minute înainte de a fi arestat pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. O instanţă judiciară a decis luni menţinerea în detenţie a lui Aleksei Navalnîi 30 de zile. Serviciul rus al Penitenciarelor a comunicat că Aleksei Navalnîi a încălcat termenii unei sentinţe cu suspendare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Un termen al controlului judiciar a expirat pe 30 decembrie 2020, iar Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la o secţie judiciară. În plus, Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat recent că Aleksei Navalnîi este vizat de o anchetă privind "fraude de amploare". Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro). Aleksei Navalnîi conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei.
Administraţia Vladimir Putin a anunţat că nu va lua în considerare solicitările Occidentului de eliberare a liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi, exprimând preocupare privind apelurile disidentului în sensul organizării de proteste. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a acuzat ţările occidentale că "încearcă să distragă atenţia de la cea mai gravă criză a modelului de dezvoltare liberal".
Uniunea Europeană, Statele Unite şi Marea Britanie au criticat vehement arestarea liderului opoziţiei ruse. Bruxellesul a catalogat "inacceptabilă" arestarea disidentului şi a cerut eliberarea imediată a acestuia.
Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău, pe 20 august 2020, într-un avion care zbura între oraşele Tomsk şi Moscova, după ce a băut un ceai în aeroport, înaintea decolării. Piloţii avionului au decis aterizarea de urgenţă în oraşul Omsk, unde disidentul rus a primit primele îngrijiri medicale. Medicii din oraşul Omsk au declarat că disidentul nu a fost otrăvit. Autorităţile germane au confirmat însă că Aleksei Navalnîi, care a fost transferat în comă în Germania, a fost otrăvit cu o substanţă neurotoxică. Aleksei Navalnîi şi-a revenit la câteva săptămâni după atac. Rusia a negat orice implicare în incident.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe