Aproximativ 12,3 milioane de victime ale traficului de persoane în 2009-2010

Aproximativ 12,3 milioane de persoane au fost victime ale traficului de fiinţe umane în lume, în 2009-2010, potrivit unui raport anual prezentat luni de Departamentul de Stat american.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 12,3 milioane de victime ale traficului de persoane în 2009-2010

Aproximativ 12,3 milioane de victime ale traficului de persoane în 2009-2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, anunţă, în acest document, "progrese tangibile" înregistrate de la data primului raport, în urmă cu zece ani, în urma adoptării unei legi americane privind acest subiect.

"Un număr mai mare de victime au fost protejate, mai multe cazuri au făcut obiectul unor anchete", precizează ea, în introducerea raportului.

Prezentând acest document, diplomatul american Luis C. de Baca a anunţat unele "ameliorări" în 2009-2010, dar "nu neapărat o scădere a numărului de victime". Unul dintre motive, în opinia acestuia, este dezvoltarea mai sistematică a anchetelor.

Baca a afirmat că "succesul, în anii viitori, se va manifesta printr-o creştere a numărului de cazuri" dezvăluite.

Sclavia modernă, prestarea unor munci de către copii, prostituţia forţată, rămân, însă, drame care sunt destul de necunoscute, doar 0,5 la sută din victime fiind identificate, potrivit aceleiaşi surse.

Conform raportului, se înregistrează o tendinţă de creştere a numărului femeilor victime ale traficului de persoane, care depăşeşte cadrul prostituţiei forţate. Procentul victimelor este aproape dublu în Asia, în comparaţie cu restul lumii.

Două noi ţări, Cuba şi Republica Dominicană, s-au alăturat, anul acesta, listei cu ţările care au cele mai slabe rezultate.

Alte două ţări, Macedonia şi Elveţia, sunt, din contră, apreciate ca respectând pe deplin legea americană împotriva traficului de fiinţe umane.

De asemenea, Statele Unite sunt notate pentru prima dată şi primesc nota 1, cea mai bună poziţie posibilă din 4.

Obţinerea unei note inferioare poate conduce la încetarea furnizării anumitor ajutoare, dar valoarea acesteia este mai degrabă simbolică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici