Aproximativ 3.500 de observatori vor monitoriza scrutinul parlamentar din R. Moldova

Aproximativ 3.000 de observatori interni şi 500 din străinătate, inclusiv doi din România, vor participa la procesul de monitorizare a alegerilor legislative anticipate din R.Moldova, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, citat de BASA-press.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 3.500 de observatori vor monitoriza scrutinul parlamentar din R. Moldova

Aproximativ 3.500 de observatori vor monitoriza scrutinul parlamentar din R. Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, datele privind numărul de observatori acreditaţi până în prezent sunt preliminare, autoritatea electorală urmând să acorde noi acreditări în cadrul şedinţei de luni după-amiază.

Ciocan a precizat că, în comparaţie cu scrutinul anterior, de la 5 aprilie, numărul observatorilor electorali va fi mai mare.

În cadrul unei şedinţe desfăşurate luni dimineaţă, Comisia a acreditat 263 de observatori interni şi 13 observatori străini.

Între aceştia, au fost acreditaţi un expert electoral internaţional din cadrul Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) şi alţi doi experţi din partea Autorităţii Electorale Permanente a României.

A fost acreditat un observator din partea Institutului Naţional Democratic pentru Relaţii Internaţionale (NDI) şi doi observatori din partea Institutului Republican Internaţional (IRI).

Comisia a acreditat doi observatori interni din partea NDI, patru persoane din cadrul IRI, 155 de observatori din partea Asociaţiei Promo-LEX şi 100 de persoane din partea Asociaţiei FEMIDA.

Termenul-limită de depunere a dosarelor în vederea obţinerii acreditării ca observator a fost 25 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici