Arabia Saudită anunţă un stadion de 92.000 de locuri. Pe acest stadion ar urma să se joace finala Cupei Mondiale

  • Arabia Saudită a anunţat duminică că intenţionează să construiască un stadion cu o capacitate de 92.000 de locuri în Riad, care poate găzdui evenimente internaţionale majore.
  • Arabia Saudită este pe cale să câştige dreptul de a găzdui Cupa Mondială din 2034.
Urmărește
693 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită anunţă un stadion de 92.000 de locuri. Pe acest stadion ar urma să se joace finala Cupei Mondiale

Arabia Saudită anunţă un stadion de 92.000 de locuri. Pe acest stadion ar urma să se joace finala Cupei Mondiale

Ministerul saudit al Sporturilor a dezvăluit proiectul aprobat pentru stadion, care este programat să fie finalizat în al patrulea trimestru al anului 2029, potrivit agenţiei de presă de stat SPA.
 
Stadionul va fi baza principală a echipei naţionale saudite şi va face parte dintr-un complex sportiv cu o sală de sport interioară, o piscină olimpică şi alte facilităţi. Acesta va fi numit după regele saudit Salman.
 
„Acest design a fost ales din mai multe propuneri depuse de şase companii internaţionale, asigurându-se că îndeplineşte cerinţele FIFA şi standardele de durabilitate şi excelenţă arhitecturală”, a precizat PA.
 
În martie, Arabia Saudită şi-a lansat campania pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034. Candidatura este aproape sigură de reuşită în absenţa oricărei alte manifestări de interes înainte de termenul limită stabilit de FIFA la sfârşitul anului trecut.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici