Armata chineză susţine că a „alungat” un distrugător american din Marea Chinei de Sud

  • Armata chineză susţine că a monitorizat îndeaproape şi a „alungat” un distrugător american. Incidentul a avut loc joi.
  • Chinezii spun că USS Halsey a intrat în apele teritoriale ale Insulelor Paracel din Marea Chinei de Sud, dar americanii resping acuzaţiile.
1019 afișări
Imaginea articolului Armata chineză susţine că a „alungat” un distrugător american din Marea Chinei de Sud

Armata chineză susţine că a „alungat” un distrugător american din Marea Chinei de Sud

Nava SUA „a încălcat grav suveranitatea şi securitatea Chinei”, a transmis armata chineză, potrivit Reuters.

În replică, Marina SUA a susţinut că distrugătorul a folosit libertatea de navigaţie în Marea Chinei de Sud, lângă Insulele Paracel, „în conformitate cu dreptul internaţional”.

USS Halsey a ieşit din zonă, se mai arată în comunicatul american.

China revendică zone mari din Marea Chinei de Sud, inclusiv părţi revendicate şi de Filipine, Vietnam, Indonezia, Malaezia şi Brunei. În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj a decis că pretenţiile Beijingului nu au niciun temei conform dreptului internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici