Armata franceză lansează Operaţia Resilience pentru combaterea noului coronavirus
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat, miercuri, lansarea Operaţiei Resilience de către armata franceză pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19. Oficialul francez a anunţat şi investiţii majore în sistemul public de sănătate, în condiţiile în care numărul infectaţilor cu coronavirus din Franţa a depăşit 25.000, înregistrându-se, până acum, 1.331 de decese, se arată în france24.com.
Preşedintele francez a ţinut o conferinţă de presă în oraşul grav afectat de coronavirus, Mulhouse, unde forţele terestre franceze au instalat un spital de campanie, în care a promis măsuri cuprinzătoare de rezolvare a crizei.
Ca parte a Operaţiei Resilience, armata va ajuta autorităţile cu logistică şi va sprijini medical, dar va disloca şi un port-elicopter pentru a transporta pacienţi în teritoriile franceze din Caraibe, America de Sud şi Oceanul Indian.
Forţele militare franceze au fost implicate şi până acum în operaţii medicale şi logistice în criza medicală cauzată de CIVID-19, prin transportul pacienţilor din zonele cele mai afectate şi instalarea unui spital militar de campanie.
Plan de investiţii majore în sistemul de sănătate
Preşedintele Macron a anunţat şi un plan masiv de investiţii în spitalele publice. “După ce această criză se va termina, vom pune în acţiune un plan de investiţii majore pentru sistemul spitalicesc”, a mai spus oficialul francez.
În urma criticilor conform cărora a acţionat târziu pentru închiderea graniţelor, Macron a mai făcut un apel la unitate în lupta cu epidemia de coronavirus.
Franţa îşi retrage militarii din Irak
Pe fondul eforturilor de combatere a efectelor noului coronavirus, Ministerul francez al Apărării a comunicat, miercuri seara, că Franţa îşi va retrage toţi cei aproape 100 de militarii din Irak, care acţionau acolo în cadrul Operaţiei Chammal.
Totodată, Ministerul francez al Apărării a anunţat că aviaţia militară va continua operaţiile aeriene împotriva grupării teroriste Stat Islamic.
Situaţia din spitalele franceze este una critică, cu 2827 de persoane aflate în stare gravă, care au nevoie de aparatură de menţinere artificială a vieţii, conform declaraţiei lui Jérôme Salomon, directorul Agenţiei de Sănătate din Franţa, preluată de france24.com.
Sursă foto: Profi Media