Armata iraniană a dezvăluit ”un detector uimitor pentru coronavirus”. Ce este de fapt dispozitivul

  • Armata iraniană a dezvăluit un nou dispozitiv despre care susţine că poate detecta coronavirusul în câteva secunde
  • Pare a fi acelaşi dispozitiv fals care a fost folosit în trecut la tot feluri de înşelătorii pentru a obţine milioane de dolari de la guvernele din Orientul Mijlociu
Urmărește
2550 afișări
Imaginea articolului Armata iraniană a dezvăluit ”un detector uimitor pentru coronavirus”. Ce este de fapt dispozitivul

Armata iraniană a dezvăluit ”un detector uimitor pentru coronavirus”

Armata iraniană a dezvăluit un nou dispozitiv despre care susţine că poate detecta coronavirusul în câteva secunde, de la o distanţă de un metru şi funcţionează fără a fi nevoie să ia mostre de sânge sau să se apropie prea mult de pacientul potenţial infectat, relatează Vice.

Aparatul pare a fi cea mai nouă repetiţie a unei vechi înşelătorii. În ultimii ani, oamenii au vândut dispozitive similare în Orientul Mijlociu, susţinând că pot face totul, de la eliminarea bombelor, contrabandele cu folie de combustibil şi detectarea ajutoarelor auxiliare.
 
După cum a relatat pentru prima dată The Drive, generalul iranian Hossein Salami, liderul Corpului Gărzii Revoluţionare Islamice din Iran (IRGC), a dezvăluit detectorul în timpul unei conferinţe de presă în direct la Teheran, pe 15 aprilie. "Aceasta este o tehnică ştiinţifică uimitoare care a fost testată în mai multe spitale. Tehnologia ar putea stabili baza pentru detectarea a tot felul de virusuri", a spus Salami.
 
Utilizatorii au manevrat dispozitivul introducând o mână într-un disc metalic şi cealaltă într-un mâner al unui pistol de plastic cu o baghetă metalică. Salami a afirmat că discul metalic al dispozitivului, care nu era în mod evident conectat la o sursă de energie, generează un câmp magnetic. Apoi, sonda metalică citeşte câmpul şi indică virusul Covid-19.
 
Noul detector de coronavirus din Iran seamănă foarte mult cu o serie de dispozitive false pe care şarlatanii au vândut-o în Orientul Mijlociu în ultimii zece ani. Shayan Sardarizadeh, un reporter BBC care acoperă dezinformarea, a observat conferinţa de presă a Iranului şi a subliniat istoria lungă şi ciudată a dispozitivului pe Twitter.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici