Armata israeliană a confirmat că trupele sale au început o invazie terestră ţintită în Liban

IDF a început în urmă cu câteva ore o operaţiune terestră ţintită şi delimitată în sudul Libanului împotriva ţintelor şi infrastructurilor teroriste ale organizaţiei teroriste Hezbollah.

Urmărește
63 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a confirmat că trupele sale au început o invazie terestră ţintită în Liban

Armata israeliană a confirmat că trupele sale au început o invazie terestră în Liban

„Aceste ţinte sunt situate în sate din apropierea frontierei şi reprezintă o ameninţare imediată pentru comunităţile israeliene din nordul Israelului”, a precizat IDF. 

Armata a adăugat că operaţiunea va continua „în funcţie de evaluarea situaţiei şi în paralel cu luptele din Gaza şi din alte zone”.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a declarat că forţele israeliene „s-au antrenat şi pregătit în ultimele luni” pentru operaţiunea terestră care a început în sudul Libanului în ultimele ore.

"Forţele terestre sunt însoţite în efortul de atac de forţele aeriene şi de artilerie, care atacă ţintele militare din zonă într-un efort coordonat cu luptătorii forţelor terestre ... Operaţiunea „Săgeţile Nordului” continuă conform evaluării situaţiei în acelaşi timp cu luptele din Gaza şi din alte teatre de operaţiuni".

Bombardamente puternice în Liban au avut loc de-a lungul frontierei în zona de nord a Kiryat Shimona. Oraşele Marjayoun, Wazzani şi Khiam au fost bombardate.

Oficialii israelieni au notificat anterior SUA  că intenţionează să înceapă o incursiune terestră în Liban, care va fi limitată în ceea ce priveşte domeniul de aplicare, amploarea şi durata, au declarat oficialii americani pentru WP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici