Armata israeliană afirmă că l-a ucis pe şeful guvernului Hamas din Fâşia Gaza, Rawhi Mushtaha

  • IDF anunţă moartea lui Rawhi Mushtaha, şeful guvernului Hamas din Gaza.
  • Mushtaha este cel care a înfiinţat Mecanismul General de Securitate al Hamas împreună cu liderul Hamas Yahya Sinwar, au raportat FDI, citaţi de Jerusalem Post.
Urmărește
1396 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană afirmă că l-a ucis pe şeful guvernului Hamas din Fâşia Gaza, Rawhi Mushtaha

Sursa foto: X

IDF a anunţat joi moartea lui Rawhi Mushtaha, şeful guvernului Hamas din Fâşia Gaza.

„Mushtaha, alături de Yahya Sinwar, a înfiinţat Mecanismul General de Securitate al Hamas”, a declarat armata.

Ei au executat împreună o pedeapsă cu închisoarea într-o închisoare israeliană.

Mushtaha era considerat a fi cea mai înaltă personalitate din biroul politic al Hamas din Fâşia Gaza şi, în timpul războiului, a menţinut controlul civil asupra regimului Hamas, implicându-se în acelaşi timp în activităţi teroriste împotriva Israelului.

„Mushtaha a fost mâna dreaptă a lui Sinwar şi unul dintre cei mai apropiaţi asociaţi ai acestuia”, mai arată IDF.

IDF a mai precizat că Mushtaha a fost unul dintre cei mai importanţi agenţi ai Hamas şi a fost un factor de decizie cheie în ceea ce priveşte modul în care organizaţia teroristă îşi desfăşura luptătorii şi bunurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici