Armata israeliană desfăşoară a patra divizie în ofensiva terestră din Liban. Numărul trupelor de pe teren este acum probabil de 15 000. Atacuri aeriene intense în sudul şi estul ţării

Israelul a declarat că îşi extinde operaţiunea terestră în Liban prin desfăşurarea unei a patra divizii, după o nouă noapte de atacuri aeriene intense în sudul şi estul ţării.

Urmărește
1546 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană desfăşoară a patra divizie în ofensiva terestră din Liban. Numărul trupelor de pe teren este acum probabil de 15 000. Atacuri aeriene intense în sudul şi estul ţării

Armata israeliană desfăşoară a patra divizie în ofensiva terestră din Liban. Numărul trupelor de pe teren este acum probabil de 15 000. Atacuri aeriene intense în sudul şi estul ţării

Israelul a declarat că îşi extinde operaţiunea terestră în Liban prin desfăşurarea unei a patra divizii, după o nouă noapte de atacuri aeriene intense în sudul şi estul ţării.
 
Divizia 146 de rezervişti a fost trimisă în sudul Libanului în cursul nopţii, la câteva ore după ce Israelul a anunţat mobilizarea unei a treia divizii permanente, ceea ce înseamnă că numărul trupelor de pe teren este acum probabil de 15 000, relatează The Guardian.
 
Lansând săptămâna trecută ceea ce a numit Operaţiunea Săgeţile Nordului, armata israeliană a declarat că ofensiva terestră va implica „raiduri limitate, localizate şi ţintite” pentru a elimina infrastructura Hezbollah de-a lungul frontierei de facto disputate dintre cele două ţări, cunoscută sub numele de linia albastră.
 
Cu toate acestea, desfăşurarea rapidă a patru divizii care operează în sudul Libanului, alături de ordinele de evacuare a satelor libaneze de pe coastă aflate la mai mult de 30 de kilometri de linia albastră şi de bombardarea intensivă a sudului şi estului ţării, precum şi a capitalei, sugerează că Israelul se pregăteşte pentru o ofensivă mai amplă în nord împotriva grupării libaneze.
 
Într-un discurs sfidător susţinut marţi, secretarul general interimar al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat că capacităţile militare ale grupării sunt încă funcţionale în ciuda a două săptămâni de atacuri aeriene israeliene intense, inclusiv bombardamentele de la Beirut care l-au ucis pe liderul de lungă durată al grupării, Hassan Nasrallah, şi o mare parte din conducerea de vârf a miliţiei.
 
Hezbollah şi-a înlocuit toţi comandanţii de rang înalt, a spus el, iar trupele terestre israeliene nu au făcut niciun progres după o săptămână de lupte.
 
Cu toate acestea, marţi, prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a susţinut că IDF l-a ucis pe Hashem Safieddine, cel care se aştepta să îl înlocuiască pe Nasrallah.
 
„Am degradat capacităţile Hezbollah. Am eliminat mii de terorişti, inclusiv pe Nasrallah însuşi şi pe înlocuitorul lui Nasrallah, precum şi pe înlocuitorul înlocuitorului”, a declarat Netanyahu într-un mesaj video preînregistrat. Nu a fost imediat clar la cine se referea Netanyahu prin „înlocuitorul înlocuitorului”.
 
Hezbollah nu a confirmat moartea lui Safieddine.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici