- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Armata pakistaneză ar trebui să-i ceară lui Pervez Musharraf să demisioneze
Armata pakistaneză ar trebui să-i ceară preşedintelui Pervez Musharraf să demisioneze în următoarelor două luni, potrivit unui studiu al unui centru de reflecţie din Bruxelles referitor la degradarea situaţiei în Pakistan, după asasinarea lui Benazir Bhutto.
Armata pakistaneză ar trebui să-i ceară lui Pervez Musharraf să demisioneze
Musharraf, care a venit la guvernare în 1999, în urma unei lovituri de stat, a renunţat la titlul de comandant suprem al armatei în noiembrie 2007, înainte de a fi învestit pentru un al doilea mandat de cinci ani ca preşedinte.
"Dacă Musharraf refuză să demisioneze de bună voie, interesul autorităţilor militare, singurul său bastion de sprijin, este să se distanţeze de fostul lor comandant, înainte ca acesta să devină ţinta ostilităţilor publice", susţine Robert Templer, directorul de programe pentru Asia, din cadrul Grupului Internaţional de Criză (ICG).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
"În special Statele Unite ar trebui să încurajeze conducerea armatei, pe generalul Ashfaq Kayani, să protejeze abilitatea sa de a continua să servească Pakistanul, prin a-l convinge pe Musharraf să demisioneze, în interesul reconcilierii naţionale", adaugă ICG.
"Prin sprijinirea lui în continuare, guvernele occidentale nu numai că ar pierde lupta pentru inimile şi minţile pakistanezilor, dar s-ar putea confrunta cu scenariul de coşmar al unui conflict armat nuclear în care ţara musulamnă cu 165 de milioane de locuitori ar putea pierde, singurele forţe care ar câştiga ar fi forţele extremiste", mai scrie ICG.
Potrivit raportului, preşedintele Senatului Mohammadmian Soomro ar trebui să preia interimar preşedinţia şi să numeasă un lider al Guvernului, în urma consultărilor cu toate partidele politice, pentru a pregăti procesul electoral.
Alţi paşi prevăzuţi de raport mai sunt revizuirea integrală a Constituţiei, un sistem judiciar independent, reconsituituirea Comisiei Electorale şi transferarea puterii electorale către cetăţeni.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO