Armata rusă a cerut trupelor sale să crească intensitatea atacurilor mecanizate în Ucraina pentru a obţine avantaje tactice înaintea venirii vremii rele. Ofensiva rusă va culmina în următoarele luni

Comandamentul armatei ruseşti ar fi cerut forţelor sale să desfăşoare atacuri mecanizate intense în această perioadă, în Ucraina, pentru a obţine avantaje tactice pe câmpul de luptă înainte de venirea vremii rele, de toamnă, în care terenul noroios împiedică manevrele mecanizate. Cel mai probabil, condiţiile meteorologice nefavorabile din această toamnă şi iarna din începutul următorului an vor complica atât manevrele mecanizate, cât şi pe cele de infanterie, scrie ISW.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Armata rusă a cerut trupelor sale să crească intensitatea atacurilor mecanizate în Ucraina pentru a obţine avantaje tactice înaintea venirii vremii rele. Ofensiva rusă va culmina în următoarele luni

Armata rusă a cerut trupelor sale să crească intensitatea atacurilor mecanizate în Ucraina pentru a obţine avantaje tactice înaintea venirii vremii rele. Ofensiva rusă va culmina în următoarele luni

Potrivit analiştilor de la Institutul pentru Studiul Războiului, purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale ucrainene, Ruslan Muzychuk, a declarat, pe 8 octombrie, că „forţele ruse îşi intensifică utilizarea vehiculelor blindate pe câmpul de luptă – în special în direcţiile Harkiv şi Pokrovsk – pentru a profita de condiţiile uscate ale drumului şi ale terenului înainte ca vremea ploioasă să provoace terenuri noroioase”.

Forţele ruse desfăşoară atacuri mecanizate intense în vestul regiunii Doneţk de la sfârşitul lunii iulie 2024 şi au efectuat cel puţin patru atacuri mecanizate de dimensiunea unui batalion, în estul Ucrainei, începând cu 25 iulie 2024.

Forţele ruse au reluat, de asemenea, atacurile mecanizate relativ mari de-a lungul direcţiei Kupiansk-Svatove-Kreminna de la sfârşitul lunii septembrie 2024.

 Comandamentul militar rus are, probabil, ca obiectiv intensificarea activităţii ofensive mecanizate pentru a permite forţelor ruse să avanseze peste câmpuri deschise şi să se consolideze în aşezările din prima linie din apropiere, pe care forţele ruse le pot folosi, apoi, ca punct de sprijin pentru organizarea şi lansarea de operaţiuni ofensive, care urmăresc să atingă obiective operaţionale - cum ar fi capturarea Kurakhove, din vestul regiunii Doneţk, sau a oraşului Pokrovsk, mai scriu analiştii.  Un blogger rus a transmis, pe 9 octombrie, că condiţiile sezoniere noroioase au început deja în regiunea Kursk şi constrâng manevra vehiculelor cu roţi. Totuşi, ISW nu a observat că terenul noroios limitează deja manevra mecanizată pe orice sector al frontului din Kursk sau din Ucraina.

Condiţiile meteorologice de toamnă vor restrânge, de asemenea, manevra infanteriei ruse, iar comanda militară rusă speră că progresele mecanizate pe care forţele ruse le pot realiza acum vor limita numărul de câmpuri deschise pe care infanteriei ruse va trebui să le traverseze după ce condiţiile meteorologice se vor deteriora. Forţele ruse s-au bazat pe grupuri mici de infanterie pentru a avansa, de la aşezare la aşezare, în special în direcţia Pokrovsk. Vremea de toamnă va face ca multe „paravane” formate din copaci foioase să-şi piardă cea mai mare parte a frunzişului şi va oferi mai puţină ascundere pentru grupurile de infanterie rusă în toamna 2024 şi iarna 2024-2025 - lăsând infanteriştii ruşi mai vulnerabili la recunoaşterea ucraineană cu drone.

ISW mai scrie şi că, cel mai probabil, Rusia va menţine presiunea ofensivei şi în toamna anului 2024 şi că strategia preşedintelui rus, Vladimir Putin, este ca armata sa să prevină Ucraina din a strânge forţele şi echipamentele militare necesare pentru a prelua iniţiativa pe front de la ruşi. În vara acestui an, ruşii au epuizat, însă, şi mulţi dintre rezerviştii armatei ruse, care s-au concentrat pe avansul din Doneţk, deşi operaţiunea de ofensivă a Rusiei va culmina în următoarele luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici