Armata rusă a elaborat o listă cu 160 de ţinte pentru un război cu Japonia şi Coreea de Sud

Armata Rusiei a pregătit liste detaliate cu ţinte pentru un potenţial război cu Japonia şi Coreea de Sud, care includeau centrale nucleare şi alte infrastructuri civile, potrivit unor documente secrete din 2013-2014 consultate de ziarul Financial Times.

Urmărește
13654 afișări
Imaginea articolului Armata rusă a elaborat o listă cu 160 de ţinte pentru un război cu Japonia şi Coreea de Sud

Planurile de atac, rezumate într-un set de documente militare ruseşti, acoperă 160 de ţinte precum drumuri, poduri şi fabrici, informează Financial Times.

Preocuparea acută a Moscovei cu privire la flancul său estic este subliniată în documente, care au fost prezentate FT de surse occidentale. Planificatorii militari ruşi se tem că frontierele estice ale ţării ar fi expuse în orice război cu NATO şi vulnerabile la atacuri din partea SUA şi a aliaţilor regionali.

Documentele provin dintr-un set de 29 de dosare militare ruseşti secrete, axate în mare parte pe pregătirea ofiţerilor pentru un potenţial conflict la frontiera estică a ţării în perioada 2008-2014 şi considerate încă relevante pentru strategia rusă.

FT a relatat anul acesta despre faptul că documentele conţin detalii necunoscute până acum privind principiile de funcţionare pentru utilizarea armelor nucleare şi descriu scenarii de război pentru o invazie chineză şi pentru atacuri asupra Europei, inclusvi România.

Primele 82 de ţinte de pe lista Rusiei sunt de natură militară, cum ar fi comandamentele centrale şi regionale ale forţelor armate japoneze şi sud-coreene, instalaţii radar, baze aeriene şi instalaţii navale.

Restul sunt ţinte de infrastructură civilă, inclusiv tuneluri rutiere şi feroviare în Japonia, cum ar fi tunelul Kanmon care leagă insulele Honshu şi Kyushu. Infrastructura energetică este, de asemenea, o prioritate: lista include 13 centrale electrice, cum ar fi complexul nuclear din Tokai, precum şi rafinării.

În Coreea de Sud, principalele ţinte civile sunt poduri, dar lista include, de asemenea, parcuri industriale precum oţelăria Pohang şi fabricile chimice din Busan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici