Armata sud coreeană susţine că o rachetă lansată din Coreea de Nord s-ar fi prăbuşit lângă Phenian

  • Armata sud coreeană susţine că o rachetă balistică, lansată luni din Coreea de Nord, s-ar fi prăbuşit în apropiere de capitala Phenian.
  • Se pare că racheta a avut o traiectorie de zbor „anormală”.
  • Informaţia este analizată şi nu a fost confirmată de reprezentanţii Nordului.
1578 afișări
Imaginea articolului Armata sud coreeană susţine că o rachetă lansată din Coreea de Nord s-ar fi prăbuşit lângă Phenian

Armata sud coreeană susţine că o rachetă lansată din Coreea de Nord s-ar fi prăbuşit lângă Phenian

O rachetă balistică lansată luni de Coreea de Nord ar fi putut avea o traiectorie de zbor „anormală” şi ar fi putut cădea în interior, probabil în apropierea capitalei Phenian, a anunţat armata sud-coreeană, potrivit CNN.

Coreea de Nord a lansat luni dimineaţă două rachete balistice, potrivit informaţiilor deţinute de guvernele din Coreea de Sud, Japonia şi SUA. Rachetele au fost lansate la orele locale 5.05 şi şi 5.15.

„Există posibilitatea ca a doua rachetă lansată să fi avut un zbor anormal în stadiul incipient. Dacă ar fi explodat în timpul unui zbor anormal, există posibilitatea ca resturile să fi căzut în interior”, a spus Lee Sung-jun, purtătorul de cuvânt al Grupului de Şefi de stat major din Republica Coreea (JCS).

El a mai spus că armata „analizează cuprinzător” toate variantele şi că până în prezent nu există informaţii despre pagube.

Coreea de Nord nu a făcut nicio declaraţie după lansările de luni dimineaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici