Armata ucraineană afirmă că a scufundat un submarin rusesc, a lovit un aerodrom şi depozite de petrol

Armata Ucrainei a declarat sâmbătă că a scufundat un submarin în peninsula Crimeea, a atacat un aerodrom din sudul Rusiei şi a lovit depozite de petrol şi instalaţii de stocare a combustibilului în regiunile Belgorod, Kursk şi Rostov.

Urmărește
5030 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană afirmă că a scufundat un submarin rusesc, a lovit un aerodrom şi depozite de petrol

"Un submarin rusesc a ajuns pe fundul Mării Negre", a transmis Ministerul ucrainean al Apărării într-o postare pe X, numind nava ca fiind submarinul de atac B-237 Rostov-pe-Don, relatează Reuters.

Statul major al armatei a declarat că atacul asupra portului Sevastopol a deteriorat semnificativ şi patru lansatoare ale sistemului de apărare antiaeriană "Triumf" S-400.

Rusia nu a comentat atacul.

În alte atacuri de peste noapte, armata a declarat că a lovit un depozit de muniţie de la aerodromul Morozovsk, unde forţele ruse depozitau bombe aeriene ghidate, printre alte echipamente, precum şi o serie de depozite de petrol şi instalaţii de stocare a combustibilului din regiunile Belgorod, Kursk şi Rostov

"Aviaţia de luptă rusă trebuie să fie distrusă oriunde s-ar afla, prin toate mijloacele eficiente. De asemenea, este destul de corect să atacăm aerodromurile ruseşti. Şi avem nevoie de această soluţie comună cu partenerii noştri - o soluţie de securitate", a scris preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Preşedintele ucrainean a cerut în mod repetat aliaţilor săi occidentali permisiunea de a-şi folosi armele pentru atacuri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei, pe lângă lovirea ţintelor militare din apropierea frontierei.

El a declarat sâmbătă că forţele ruse au folosit peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina în ultima săptămână.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici