Armele biologice ale Rusiei. În ultimii 40 ani s-au înregistrat cinci accidente grave în care au fost eliberaţi viruşi periculoşi

Federaţia Rusă a acuzat Statele Unite că ar fi desfăşurat experimente cu patogeni în laboratoarele din Ucraina, creând arme biologice. Şi totuşi are stocuri cu arme biologice cu 11 agenţi biologici - antrax, ciuma bubonică, tularemia, bruceloza, febra Q, toxina botulinica, stafilococică şi variola.

Urmărește
1467 afișări
Imaginea articolului Armele biologice ale Rusiei. În ultimii 40 ani s-au înregistrat cinci accidente grave în care au fost eliberaţi viruşi periculoşi

Sursa Foto- Wikipedia Commons

Federaţia Rusă a acuzat Statele Unite că ar fi desfăşurat experimente cu patogeni în laboratoarele din Ucraina, creând arme biologice. SUA au negat, susţinând că sunt doar laboratoare de cercetare pentru atenuarea pericolelor provocate de virusuri.

Între timp, Rusia este campioană la deţinerea celor mai nimicitoare arme de distrugere în masă. A armat şi stocat 11 agenţi biologici printre care antrax, ciuma bubonică, tularemia, bruceloza, febra Q, toxina botulinica, stafilococică şi variola.  

Arme biologice 

Încă din epoca sovietică, Kremlinul a autorizat experimente cu arme biologice extrem de periculoase încă din 1920 şi a continuat până în prezent, încălcând Convenţia Armelog Biologice semnată de URSS din 1972. 

Programul a fost continuat de Iosif Stalin pentru a stopa înaintarea forţelor Germaniei naziste când invadaseră Uniunea Sovietică. În anii 1980 a fost desfăşurat Proiectul Chimera prin care s-a încercat combinarea ADN-ului encefalitei ecvine cu cel al variolei şi ebolavirusului.

Din 1974, Centrul de Cercetare de Stat al Virologiei şi Biotehnologiei VECTOR se preocupă de cercetarea agenţilor patogeni. Deţine mostre de viruşi şi experimentează vaccinuri. 

Accidente raportate în laboratoarele de arme biologice din Rusia 

S-au înregistrat cinci accidente în laboratoarele biologice

  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici