- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Armele cu submuniţii, interzise de la 1 august
Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat marţi că Republica Moldova a fost cea de-a 30-a ţară care a ratificat Convenţia internaţională de interzicere a armelor cu submuniţii, ceea ce permite acestui document să intre în vigoare la 1 august.
Armele cu submuniţii, interzise de la 1 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Naţiunile Unite au primit astăzi (miercuri) al 30-lea instrument de ratificare a Convenţiei privind armele cu submuniţii. Datorită acestuia, Convenţia va intra în vigoare la 1 august 2010, conform prevederilor sale", a anunţat într-un comunicat serviciul de presă al ONU.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, "salută acest progres major al programului de dezarmare internaţională şi consideră că intrarea în vigoare a acestei Convenţii, la numai doi ani de la adoptarea sa, demonstrează aversiunea colectivă din lume faţă de aceste arme teribile", potrivit comunicatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Ban "le cere tuturor statelor să adere neîntârziat la această Convenţie", conchide textul.
Convenţia a fost semnată de 104 de ţări după ce a fost deschisă semnării în decembrie 2008 la Oslo.
Aceasta trebuia ratificată de cel puţin 30 de state pentru a putea intra în vigoare. Burkina Faso şi Republica Moldova au fost a 29-a, respectiv a 30-a ţară care au luat această măsură.
Convenţia interzice folosirea, producerea şi transferarea armelor cu submuniţii şi prevede termene-limită stricte pentru distrugerea stocurilor şi curăţarea zonelor minate. De asemenea, ea obligă statele să sprijine financiar supravieţuitorii exploziilor unor astfel de bombe, dar şi comunităţile afectate.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO