Atac armat într-un spital din Germania, soldat cu morţi şi răniţi

Patru persoane au fost ucise duminică într-un atac armat care s-a încheiat într-un spital din Loerrach, în sud-vestul Germaniei, a anunţat poliţia, precizând că situaţia este sub control.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Atac armat într-un spital din Germania, soldat cu morţi şi răniţi

Atac armat într-un spital din Germania, soldat cu morţi şi răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"În jurul orei 16.00 GMT (19.00, ora României), pompierii au fost chemaţi pentru o explozie într-un apartament situat pe o stradă din apropierea spitalului. O femeie înarmată a ieşit din apartamentul în flăcări şi s-a îndreptat spre unitatea (medicală), unde un schimb de focuri cu poliţia a izbucnit, provocând moartea a două persoane, între care şi femeia", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Loerrach.

"La scurt timp după aceea, pompierii au găsit două cadavre în apartament, cel al unei femei şi al unei fetiţe", a adăugat el.

Un poliţist a fost de asemenea grav rănit în timpul schimbului de focuri din spital.

Poliţia nu are deocamdată nici un indiciu privind motivaţia autoarei atacului.

"Situaţia este de acum sub control", a dat asigurări un purtător de cuvânt al poliţiei.

Drama s-a încheiat la scurt timp după ora 18.00 (19.00, ora României), în spitalul Sf. Elizabeth, situat în centrul oraşului cu 48.000 de locuitori, aflat în apropierea frontierei franceze şi elveţiene.

Schimbul de focuri din spital a amintit de cazul atacului armat care s-a soldat cu 16 morţi în martie 2009, la Winnenden, care se află ca şi Loerrach în landul Baden-Wuerttemberg, dar la o distanţă de 300 de kilometri.

La Winnenden, un băiat de 17 ani a deschis focul în şcoala sa cu un pistol de calibru nouă milimetri, omorându-şi nouă colegi şi trei profesori, după care a fugit. El a ucis apoi alte trei persoane, iar în final s-a sinucis.

Procesul tatălui său, acuzat de neglijenţă pentru că a lăsat arma la îndemâna fiului său, s-a deschis lunea trecută la Stuttgart.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici