Atac cibernetic asupra AstraZeneca. Suspecţii sunt hackeri nord-coreeni

  • Hackerii au încercat obţină acces în sistemul AstraZeneca.
  • Atacatorii se dădeau drept angajatori şi trimiteau documente infectate.
  • Specialiştii au constatat similarităţi cu metodele folosite de nord-coreeni.
Urmărește
536 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic asupra AstraZeneca. Suspecţii sunt hackeri nord-coreeni

În ultimele săptămâni, hackerii au încercat să pătrundă în sistemul producătorului de vaccinuri AstraZeneca.

Hackerii au încercat să obţină date de intrare în sistem de la angajaţii companie. Atacatorii pozau drept potenţiali angajatori pe LinkedIn şi WhatsApp şi propuneau oferte de angajare tentante. Oamenilor li s-au trimis documente de angajare care conţineau viruşi care ar fi permis ulterior atacatorilor să controleze calculatoarele atacatorilor.  Atacul a vizat inclusiv oameni care lucrează la cercetările asupra Covid-19.

”Cea mai valoroasă proprietate intelectuală din lume la ora actuală este cea legată de vaccinurile Covid,” spune Robert Hannigan, de la serviciile secrete britanice. 

Bănuielile se îndreaptă spre Coreea de Nord. Specialiştii spun că instrumentele şi tehnicile folosite sunt similare cu atacuri atribuite de oficiali americani nord-coreenilor.

Atacurile cibernetice asupra organizaţiilor de sănătate, cercetătorilor şi producătorilor de medicamente s-au intensificat de la începutul pandemiei de coronavirus, actorii statali încercând să obţină acces la cele mai noi cercetări şi informaţii despre epidemie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici