Atac cu explozibil la consulatul Chinei din Myanmar

  • Incident violent sâmbătă la consulatul Chinei din oraşul Mandalay, Myanmar, conform relatărilor presei locale.
  • Biroul diplomatic a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv exploziv, însă nu au fost raportate victime sau răniţi.
Urmărește
87 afișări
Imaginea articolului Atac cu explozibil la consulatul Chinei din Myanmar

Atac cu explozibil la consulatul Chinei din Myanmar

Potrivit AFP, explozia s-a produs la sediul consulatului situat în centrul oraşului Mandalay, în apropierea impunătorului Palat Regal.

„A avut loc un incident în incinta biroului consulatului chinez din Mandalay, ieri seară târziu. Nu a fost nimeni rănit", spune un oficial local din Mandalay.

Publicaţia Irrawaddy a oferit mai multe detalii, susţinând că o grenadă ar fi fost aruncată în consulat, care este de obicei păzită de forţele de securitate din Myanmar. O altă sursă, The Voice of Myanmar, a menţionat doar o „explozie" neidentificată, fără a oferi informaţii suplimentare.

Potrivit analiştilor citaţi de AFP, China este un aliat important şi un furnizor de arme pentru junta militară care conduce Myanmar din 2021, când a răsturnat guvernul condus de Aung San Suu Kyi. În acelaşi timp, China menţine legături şi cu grupurile etnice rebele care luptă împotriva armatei în nordul statului Shan.

Ambasada Chinei de la Yangon nu a oferit niciun comentariu cu privire la acest incident, iar un purtător de cuvânt al juntei militare nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici