Atac cu zeci de victime la Poltava. Autorităţile locale au declarat trei zile de doliu

  • Autorităţile din Poltava au declarat trei zile de doliu.
  • Cel puţin 47 de oameni au murit în urma unui atac rusesc.
  • Rachetele au lovit o instituţie de învăţământ şi un spital, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
Urmărește
1478 afișări
Imaginea articolului Atac cu zeci de victime la Poltava. Autorităţile locale au declarat trei zile de doliu

UPDATE: Cel puţin 51 de persoane sunt acum confirmate ca fiind decedate în atacul rusesc asupra Poltava de marţi.

Actualizarea vine de la Biroul procurorului general al Ucrainei, care a precizat că numărul era corect la ora locală 18.00, conform Sky News.
 
Salvatorii şi o echipă de investigaţie lucrează încă la locul atacului, iar numărul victimelor este în curs de clarificare, a declarat acesta într-o postare pe Telegram.
 
Şeful regiunii Poltava, Philip Pronin, a declarat anterior că se ştie că cel puţin 219 persoane au fost rănite.

UPDATE: Numărul morţilor din Poltava a crescut la 47, iar 206 persoane au fost rănite, declară prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

Ea descrie atacul drept o „tragedie” şi spune că Rusia „ne ia mereu cel mai valoros lucru - viaţa”, conform BBC.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Liderul regional din Poltava, Philip Pronin, a anunţat trei zile de doliu după ce 41 de persoane au fost ucise în timpul unui atac aerian. Acesta a avut loc marţi.

Pronin a numit atacul o „mare tragedie” pentru regiune „şi întreaga ţară”, potrivit Sky News.

„De mâine, regiunea va fi în trei zile de doliu”, a transmis el, pe Telegram.

Cel puţin 41 de oameni au murit şi 180 au fost răniţi în urma unui atac rusesc, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zona a fost atacată cu două rachete balistice ruseşti, a mai transmis Zelenski care a adăugat că au fost lovite „o instituţie de învăţământ şi un spital din apropiere”. Una dintre clădirile Institutului de Comunicaţii a fost parţial distrusă.

Ministerul Apărării din Ucraina a confirmat informaţia vorbind dspre o „zi groaznică” şi un „atac barbar”. Oamenii au fost răniţi în timp ce se îndreptau spre adăposturile antiaeriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici