Atac masiv asupra suburbiilor sudice ale Beirutului în toiul nopţii

Avioane de luptă israeliene au lansat un atac masiv asupra suburbiilor sudice ale Beirutului în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o escaladare bruscă a conflictului cu gruparea Hezbollah, susţinută de Iran, potrivit AFP.

Urmărește
390 afișări
Imaginea articolului Atac masiv asupra suburbiilor sudice ale Beirutului în toiul nopţii

Atac masiv asupra suburbiilor sudice ale Beirutului în noaptea de sâmbătă spre duminică

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au vizat sediul central al Hezbollah, în timp ce mai multe surse media israeliene au sugerat că ţinta principală ar fi fost liderul grupării, Hassan Nasrallah. O sursă apropiată Hezbollah a afirmat însă că Nasrallah este „bine".

Atacurile au provocat panică în rândul civililor, mulţi fiind forţaţi să-şi părăsească locuinţele. Sute de familii s-au refugiat în Piaţa Martirilor din centrul Beirutului sau de-a lungul promenadei de pe malul mării.

IDF a anunţat că atacurile aeriene i-au eliminat pe „Muhammad Ali Ismail, comandantul unităţii de rachete a Hezbollah din sudul Libanului, şi pe adjunctul său", precum şi „alţi oficiali de rang înalt".

Bombardamentele din Beirut au fost cele mai intense de la războiul din 2006 dintre Israel şi Hezbollah. Conform unei surse apropiate Hezbollah, primul val de atacuri a distrus şase clădiri, ucigând şase persoane şi rănind 91.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat la Adunarea Generală a ONU că va continua lupta împotriva Hezbollah până când graniţa nordică a Israelului va fi securizată.

Conflictul s-a intensificat după ce Hezbollah a început să atace trupele israeliene de-a lungul frontierei libaneze, la o zi după atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

ONU a condamnat escaladarea violenţelor, coordonatorul umanitar al ONU în Liban, Imran Riza, declarând că „suntem martorii celei mai mortale perioade din Liban din ultima generaţie".

Secretarul de stat american Antony Blinken a făcut un nou apel la încetarea focului, subliniind necesitatea unei soluţii diplomatice în ciuda situaţiei actuale tensionate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
beirut,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici