Atac terorist în Turcia. Explozie şi focuri de armă la sediul companiei aerospaţiale şi de apărare TUSAŞ. Sunt cel puţin 3 morţi şi 14 răniţi

  • Turcia a declarat că un atac terorist a avut loc la sediul Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) de lângă Ankara.
  • „Din păcate, avem martiri şi persoane rănite”, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya.
  • TUSAŞ este una dintre cele mai importante companii de apărare şi aviaţie din Turcia.
Urmărește
1926 afișări
Imaginea articolului Atac terorist în Turcia. Explozie şi focuri de armă la sediul companiei aerospaţiale şi de apărare TUSAŞ. Sunt cel puţin 3 morţi şi 14 răniţi

UPDATE 18:40 Cel puţin 3 persoane au fost ucise şi 14 rănite

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 14 rănite în „atacul terorist” la sediul uneia dintre cele mai importante companii de apărare din Turcia, a declarat ministrul de interne al ţării.

Condamnând atacul asupra sediului Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) drept „odios”, Ali Yerlikaya a scris pe X că doi dintre atacatori au fost ucişi, conform NBC News.

Nu sunt informaţii imediate care să sugereze cine ar putea fi în spatele atacului asupra companiei care produce avioane de luptă şi alte echipamente pentru a doua cea mai mare armată a NATO după Statele Unite.

UPDATE 18:25 Luare de ostatici în urma atentatului de la TUSAŞ

Haberturk TV a declarat că există o „luare de ostatici” în curs de desfăşurare, fără a oferi detalii suplimentare.

Atacul nu a fost revendicat imediat, dar ministrul justiţiei a declarat că a fost deschisă o anchetă.

NTV, citat de AFP, a vorbit despre un atac sinucigaş, afirmând că „un grup de terorişti” a dat buzna în sediul TUSAŞ, iar unul dintre ei s-a aruncat în aer.

Imaginile prezentate de Haberturk sugerează că unul dintre atacatori a fost o femeie, în timp ce ziarul Sabah a publicat o imagine de pe camerele de supraveghere de la intrarea în clădire a unui tânăr îmbrăcat în negru, cu mustaţă, care purta un rucsac şi ceea ce părea a fi o puşcă de asalt.

Compania, care este şi un important producător de arme, are 15.500 de angajaţi.

UPDATE 17:30 Secretarul general al NATO transmite un mesaj de susţinere pentru Ankara în urma atentatului

„Rapoarte profund îngrijorătoare despre morţi şi răniţi în Ankara. NATO este alături de aliatul nostru Turcia. Condamnăm cu fermitate terorismul în toate formele sale şi monitorizăm îndeaproape evoluţiile”, a declarat secretarul general al NATO, Mark Rutte.

UPDATE: Turcia anunţă că există morţi şi răniţi în urma atentatului de la TUSAŞ

„Un atac terorist a fost comis împotriva TUSAŞ din Kahramankazan, Ankara. Din păcate, avem martiri şi persoane rănite”, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya pe social media X, notează Reuters.

Turcia a declarat că un atac mortal a avut loc la sediul Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) de lângă Ankara, în timp ce presa locală a raportat o explozie puternică la faţa locului şi a difuzat imagini cu un schimb de focuri de armă acolo.

Cauza exploziei şi a focurilor de armă care au urmat sunt încă neclare. O parte a presei susţine că a avut loc un atac sinucigaş.

Conform NEXTA, trei bărbaţi înarmaţi au încercat să pătrundă în clădirea corporaţiei aerospaţiale turce TUSAŞ din Ankara, după care a avut loc un conflict armat.

TUSAŞ este una dintre cele mai importante companii de apărare şi aviaţie din Turcia. Printre alte proiecte, aceasta produce KAAN, primul avion de luptă naţional al ţării.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Ministrul de interne Ali Yerlikaya a confirmat că explozia auzită în faţa sediului a fost un atac terorist, dar nu a precizat alte detalii şi a spus că vor urma declaraţii suplimentare.

Televiziunea HaberTurk a declarat că explozia ar fi putut fi provocată de un atacator sinucigaş.

Forţele de securitate, ambulanţele şi pompierii au fost trimişi la faţa locului, a informat televiziunea NTV.

Angajaţii de la companie, situată la periferia oraşului Ankara, au fost duşi într-o zonă sigură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici