- Home
- Externe
- WASHINGTON, (20.01.2013, 14:14)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ATACUL DIN ALGERIA: Liderul răpitorilor ameninţa că "detonează" ostaticii. Douăzeci şi cinci de cadavre de ostatici descoperite duminică
Presupusul lider al răpitorilor de la un complexul de expoatarea gazelor din Algeria a ameninţat că va "detona" ostaticii dacă armata algeriană se apropie prea mult de uzină, într-o înregistrare difuzată sâmbătă.
Urmărește
1013 afișări
ATACUL DIN ALGERIA: Liderul răpitorilor a ameninţat că "detonează" ostaticii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În acest mesaj audio, difuzat de către agenţia mauritană de presă ANI, Abdelrahmane, alias "Nigerianul", presupusul lider al comandoului alcătuit din aproximativ 40 de persoane, a anunţat, de fapt joi, că armata algeriană încercuia complexul de la In Amenas (la 1.300 de kilometri sud-est de Alger), după ce a efectuat primul asalt.
Potrivit lui Abdelrahmane, jumătate dintre răpitori şi 35 de ostatici au fost ucişi în acest asalt.
"Anumiţi ostatici sunt încă în viaţă şi sunt reţinuţi de către unii dintre fraţii noştri în complexul de exploatarea gazelor, Allah fie lăudat", declară el, potrivit unei traduceri efectuate de SITE, centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Pe Allah, îi vom detona dacă armata algeriană se apropie de noi", a avertizat el.
Forţe speciale din cadrul armatei algeriene au lansat asaltul final sâmbătă, punând capăt unei spectaculoase luări de ostatici care a antrenat moartea a 23 de cetăţeni străini şi algerieni, dintre care şapte au fost executaţi de către răpitori.
Mai mulţi fugari au povestit că ostaticii au fost obligaţi să poarte centuri de explozibili şi au fost urcaţi în camioane-capcană.
Între ostaticii confirmaţi morţi până sâmbătă de către ţările lor figurează cetăţeni din Franţa, Statele Unite, România şi Marea Britanie.
Abdelrahmane este considerat unul dintre locotenenţii algerianului Moktar Belmokhtar. Acest fost lider Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) a revendicat luarea de ostatici în numele grupării sale, "Semanatari cu sânge".
Moktar Belmokhtar a declarat că luarea de ostatici reprezintă, între altele, o măsură de represalii faţă de o intervenţie militară franceză în Mali, care a beneficiat de o susţinere logistică din partea Algerului.
Nouă japonezi luaţi ostatici în Algeria, executaţi de către islamişti - martori
Nouă japonezi au fost executaţi încă de miercuri de către islamişti, care au luat ostatice în acea zi câteva sute de persoane într-un compex de exploatarea gazelor, în Sahara algeriană, în apropiere de In Amenas, au declarat doi foşti ostatici algerieni, martori ai scenei.
"În total, nouă japonezi au fost ucişi", a declarat unul dintre ei, Brahim.
Douăzeci şi cinci de cadavre de ostatici descoperite duminică în complexul din Algeria
Potrivit postului privat Ennahar, douăzeci şi cinci de cadavre ale unor ostatici au fost descoperite duminică de către forţele speciale algeriene care securizau complexul de exploatarea gazelor, în Sahara, unde s-a desfăşurat până sâmbătă o luare de ostatici, de către islamişti.
Contactat de AFP, directorul postului privat de televiziune Anis Rahmani a precizat că este vorba "despre cadavrele a 25 de ostatici", citând o sursă din domeniul securităţii.
Cotidianul francofon El Watan, citând duminică pe site surse din domeniul securităţii, scrie despre aproximativ "30 de cadavre ale unor ostatici străini, algerieni şi militari din cadrul armatei algeriene" descoperite de către forţe speciale în complexul de la Tiguentourine, în apropiere de In Amenas.
Ministrul Comunicaţiilor Mohamed Saïd a anunţat duminică dimineaţa că bilanţul riscă să fie revizuit în creştere, după un prim bilanţ provizoriu oficial furnizat sâmbătă seara, potrivit căruia 23 de străini şi algerieni au murit, iar 32 de răpitori au fost ucişi de către armată, care a lansat atacul final sâmbătă dimineaţa.
Douăsprezece dintre cadavrele depuse la morgă sunt ale unor japonezi, a anunţat o sursă de la un spital la In Amenas, un oraş apropiat de complexul de exploatarea gazelor atacat de islamişti miercuri, în Sahara algeriană.
Douăsprezece cadavre ale unor japonezi depuse la o morgă la In Amenas - spital
Douăsprezece dintre cadavrele depuse la morgă sunt ale unor japonezi, a anunţat o sursă de la un spital la In Amenas, un oraş apropiat de complexul de exploatarea gazelor atacat de islamişti miercuri, în Sahara algeriană.
"Douăsprezece cadavre care au fost depuse la morgă sunt ale unor japonezi", a declarat această sursă pentru AFP, în contextul în care Guvernul japonez anunţa că nu are veşti despre zece cetăţeni.
Întrebată despre naţionalitatea altor victime ale acestui atac, această sursă a declarat "în privinţa celorlalte, tocmai verificăm".
Japonia nu are, în continuare, informaţii despre zece dintre cetăţenii săi, salariaţi în Algeria ai companiei nipone JGC, pentru care lucrau 17 japonezi pe platforma de exploatarea gazelor de la In Amenas, atacată miercuri dimineaţa de islamişti puternic înarmaţi.
Doi foşti ostatici algerieni, dintre care unul este angajat al companiei JGC, au declarat pentru AFP că nouă japonezi au fost executaţi încă de miercuri de către islamişti, care au luat ostatice, în aceeaşi zi, câteva sute de persoane, în complexul din Sahara algeriană, în apropiere de In Amenas.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe