Atacul unei drone ucrainene a declanşat o explozie de mărimea unui cutremur în regiunea Tver, Rusia

  • O explozie declanşată de un atac cu drone ucrainene a distrus un important depozit de arme din regiunea Tver, Rusia.
  • În paralel, staţiile de monitorizare seismică au fost păcălite, evenimentul fiind înregistrat ca un mic cutremur.
Urmărește
3818 afișări
Imaginea articolului Atacul unei drone ucrainene a declanşat o explozie de mărimea unui cutremur în regiunea Tver, Rusia

Miercuri, un atac de proporţii cu drone ucrainene a provocat o explozie de amploare la un depozit de arme din regiunea Tver, Rusia, conform relatărilor de pe reţelele de socializare şi de pe blogurile de război, informează Reuters.

Imaginile neconfirmate arată o minge de foc uriaşă ridicându-se pe cerul nopţii, urmat de detonări repetate.

Sateliţii NASA au detectat surse intense de căldură pe o suprafaţă de aproximativ 14 kilometri pătraţi, iar staţiile de monitorizare seismică au înregistrat ceea ce senzorii au interpretat ca fiind un mic cutremur în zonă.

Guvernatorul regiunii Tver, Igor Rudenya, a confirmat doborârea dronelor şi izbucnirea unui incendiu, menţionând că locuitorii din oraşul Toropets au fost evacuaţi temporar.

Deşi focul a fost stins, iar situaţia a fost stabilizată, surse din Ucraina au declarat că atacul a distrus un depozit de rachete şi muniţie.

Explozia principală a fost echivalentă cu 200-240 de tone de explozibil, conform expertului George William Herbert de la Middlebury Institute din California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici