Atacuri cu bombe în serie în Irak: Cel puţin şapte persoane au murit

Cel puţin şapte persoane au fost ucise în mai multe atentate cu bombă, luni, în fostul bastion rebel sunit, Falluja (centru), şi în Kirkuk (nord), conform unor surse oficiale.

Urmărește
294 afișări
Imaginea articolului Atacuri cu bombe în serie în Irak: Cel puţin şapte persoane au murit

Atacuri cu bombe în serie în Irak: Cel puţin şapte persoane au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei explozii s-au succedat în Falluja, la 60 de kilometri faţă de Bagdad, ucigând cinci persoane şi rănind alte 18, conform purtătorului de cuvânt al poliţiei din provincia Anbar, Ali al-Amiri, şi doctorul Omar Dalli, angajat al spitalului din Falluja.

Prima şi cea mai importantă explozie a avut loc în centrul oraşului, provocând cinci morţi şi opt răniţi. O motocicletă-capcană şi o altă bombă, au provocat, puţin timp mai târziu, rănirea a 10 persoane în vestul şi estul oraşului.

O altă bombă amplasată pe o maşină a fost dezamorsată de către echipe speciale.

Un alt atac cu bombă s-a produs luni în Kirkuk, ucigând un ofiţer al serviciilor de informaţii Abbas, Fatih Ahmed, conform adjunctului şef al poliţiei din provincie, generalul Torhan Abdulrahman. Obombă magnetică a fost ataşată maşinii ofiţerului.

O altă bombă a explodat luni, în apropierea unei cafenele dintr-un cartier din sud-estul Bagdadului, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor 30, conform unor surse medicale şi a unui oficial al serviciilor de securitate.

Violenţele din Irak au scăzut ca intensitate în ultimii ani dar rămân aproape cotidiene. În urma atacurilor, 126 de persoane au fost ucise în luna aprilie, potrivit statisticilor oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici