Atacuri ruseşti soldate cu 20 de morţi şi 50 de răniţi în Ucraina

Aproximativ 20 de persoane au fost ucise şi alte 50 sunt rănite după ce Rusia a bombardat Ucraina cu rachete în plină zi, luni dimineaţă, a anunţat Ministerul de Interne al ţării.

Urmărește
883 afișări
Imaginea articolului Atacuri ruseşti soldate cu 20 de morţi şi 50 de răniţi în Ucraina

Atacuri ruseşti soldate cu 20 de morţi şi 50 de răniţi în Ucraina

Potrivit ministerului, cel puţin 25 de persoane sunt rănite la Kiev, în plus faţă de cele şapte persoane ucise acolo.

Forţele ruse au vizat oraşele ucrainene cu „zeci de rachete" în timpul „orei de vârf", a precizat acesta.

„Serviciile noastre de pe teren fac totul pentru a oferi asistenţă oamenilor", a declarat ministerul într-o postare pe Telegram.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite în urma unui atac cu rachete ruseşti la lumina zilei asupra Kievului luni dimineaţă, potrivit autorităţilor locale. Forţele aeriene ucrainene au anunţat că forţele ruse au lansat mai multe rachete asupra Ucrainei mai devreme, exploziile auzindu-se şi simţindu-se în întreaga capitală.

Atacul a inclus rachete hipersonice Kinzhal, care zboară la o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului, au spus forţele aeriene citate de Sky News.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că un spital pentru copii a fost lovit, dar nu a spus dacă există victime acolo.

Şeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski, Andriy Yermak, a acuzat Rusia într-o postare pe reţelele de socializare că „vizează în mod deliberat" copiii.

Rusia susţine că nu vizează civili.

Oamenii au fost îndemnaţi să rămână în adăposturile din oraş.

Atacul Rusiei asupra Kievului este unul dintre cele mai grave de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, a declarat primarul capitalei ucrainene.

„Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri. Puteţi vedea: este un spital de copii", a declarat Vitali Klitschko în timp ce se afla în apropierea unei clădiri grav avariate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici