Comey a spus legislatorilor că Rusia nu a făcut publice informaţiile obţinute în urma atacurilor cibernetice asupra campaniilor din statele americane sau asupra vechilor emailuri, adăugând însă că acest fapt ar putea susţine perspectiva serviciilor americane de informaţii cum că Moscova ar fi încercat să-l ajute pe Donald Trump în cadrul campaniei sale împotriva candidatului democrat, Hillary Cinton.
Conform concluziilor serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.
Comey a declarat legislatorilor că FBI-ul ”nu a găsit dovezi cum că Rusia ar fi avut succes în atacarea cibernetică a campaniei lui Trump şi nici a Comitetul Naţional Republican”, nespicificând însă dacă statul rus ar fi întreprins măcar această acţiune.
Moscova a dezminţit în mod categoric acuzaţiile referitoare la implicarea sa în atacurile cibernetice din timpul scrutinului prezidenţial din SUA, catalogând afirmaţiile în acest sens drept „reminiscenţe ale unei vânători de vrăjitoare”.