Atacurile ucrainene cu drone din Rusia ar putea forţa armata Kremlinului să mute sistemele antiaeriene şi aeronavele departe de front

  • Ucraina a intensificat atacurile cu drone asupra teritoriului rusesc, deşi statele aliate şi occidentale încă nu permit Kievului să folosească armele primite pentru a lovi adânc în Rusia.
  • Această strategie a Ucrainei ar putea forţa Kremlinul să mute sistemele antiaeriene şi aeronavele departe de front, scrie WSJ.
Urmărește
8674 afișări
Imaginea articolului Atacurile ucrainene cu drone din Rusia ar putea forţa armata Kremlinului să mute sistemele antiaeriene şi aeronavele departe de front

Analiştii cred că, deşi atacurile cu drone afectează Rusia, pagubele provocate până acum nu au importanţă strategică.

„Cu toate acestea, rata prezentă a pagubelor suferite de bazele aeriene ruseşti este ceva ce ruşii pur şi simplu nu pot accepta pe termen lung pentru că ar deveni o problemă serioasă pentru forţele aeriene, cu timpul”, spune Justin Bronk, analist în cadrul RUSI.

Mai mult decât atât, acesta susţine că atacurile asupra bazelor aeriene ruseşti ar putea forţa Moscova să îşi mute sistemele antiaeriene departe de linia de front, pentru că altfel ar deveni ţinte ale atacurilor ucrainene.  Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi cu aeronavele de vânătoare ruseşti. Acest lucru a făcut ca numărul bombelor lansate de Rusia să fie mai mic, pentru că aeronavele trebuie să zboare pe distanţe mai lungi între baze şi front.

Informaţiile acestea apar după ce, în noaptea dintre 21 şi 22 august, serviciul de securitate al Ucrainei, alături de FOS, a lovit depozitele de arme care găzduiau bombe şi combustibil şi se aflau la baza aeriană Marinovka, în Volgograd. De asemenea, a lovit şi un feribot care transporta combustibil şi care se afla în portul Kavkaz, din Rostov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici