Atenţionare MAE: Franţa menţine controalele la frontierele interne până în 31 octombrie

Autorităţile franceze au decis menţinerea controalelor la frontierele interne UE ale Republicii Franceze – terestre, maritime şi aeriene – până la data de 31 octombrie 2024, avertizează miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

2691 afișări
Imaginea articolului Atenţionare MAE: Franţa menţine controalele la frontierele interne până în 31 octombrie

Sursa foto: VectorStock

Potrivit MAE, verificările sunt aplicabile tuturor persoanelor care doresc să călătorească în Republica Franceză, indiferent de cetăţenie.

Decizia autorităţilor franceze a fost luată în contextul securitar deosebit din acest stat, impus de apropierea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris şi de ridicarea de către autorităţile
franceze a planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt, de „urgenţă atentat terorist“, pe întreg teritoriul ţării din luna martie 2024, susţine MAE.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele numere de telefoane de urgenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de
reşedinţă:

· Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
· Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164
· Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
· Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici