Au fost descoperite scrisorile unui medic care arată cum i-a tratat vocea lui Hitler. Dictatorul se temea să nu sufere de boli grave

  • Descendentul elveţian al unuia dintre medicii lui Adolf Hitler a făcut publice detalii din scrisori care arată cum acesta l-a tratat pe dictatorul nazist pentru probleme vocale, a relatat duminică ziarul NZZ am Sonntag.
  • Hitler a fost tratat de mai multe ori de Carl Otto von Eicken, un specialist german în otorinolaringologie, timp de 10 ani, începând din 1935, a precizat ziarul.
Urmărește
1148 afișări
Imaginea articolului Au fost descoperite scrisorile unui medic care arată cum i-a tratat vocea lui Hitler. Dictatorul se temea să nu sufere de boli grave

Scrisorile medicului către un văr au fost descoperite de Robert Doepgen, stră-strănepotul lui von Eicken, care le-a găsit în timp ce cerceta arhivele familiei pentru un proiect şcolar. Von Eicken a murit în 1960, scrie Reuters.

Istoricul britanic Richard J. Evans, specialist în istoria germană, a garantat pentru autenticitatea scrisorilor inedite, a precizat ziarul.

Scrisorile arată teama lui Hitler de boli grave, a precizat ziarul.

"Dacă este ceva rău, trebuie neapărat să ştiu", i-a spus Hitler medicului după prima lor consultaţie din mai 1935, potrivit scrisorilor.

Ziarul a mai spus că scrisorile arată, de asemenea, importanţa pe care Hitler o acorda vocii sale, pe care o folosea în discursuri pentru a atrage sprijin pentru regimul său.

O operaţie de îndepărtare a unui polip a fost amânată până după un discurs, spun scrisorile, deoarece von Eicken l-a sfătuit pe Hitler că trebuie să îşi odihnească vocea după procedură.

În scrisorile sale, von Eicken nu a pus niciodată la îndoială faptul că a tratat un om ale cărui acţiuni au dus la uciderea a milioane de oameni în Holocaust şi în cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit ziarului.

Ziarul a precizat că, atunci când a fost întrebat de către anchetatorii ruşi după război de ce nu l-a ucis pe Hitler, von Eicken a spus: "Am fost doctorul lui, nu ucigaşul lui".

Hitler a murit prin sinucidere într-un buncăr din Berlin în 1945, cu puţin timp înainte de sfârşitul războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici