- Home
- Externe
- (10.02.2022, 14:43)
- Daniel Contescu
Au început exerciţiile militare ale Rusiei în Belarus. NATO: „Pericol pentru securitatea europeană”
Kievul denunţă tentativa de intimidare („140.000 de soldaţi ruşi sunt la graniţele noastre”) şi îşi începe manevrele cu drone şi rachete antitanc furnizate de americani.
Urmărește
1735 afișări
Încep exerciţiile militare ale Rusiei în Belarus. NATO: „Pericol pentru securitatea europeană”
Ruşii îşi încordează muşchii, în timp ce diplomaţia internaţională încearcă să oprească o criză din ce în ce mai periculoasă: în această dimineaţă a început exerciţiul militar ruso-bielorus „Union Resolve 2022” în Belarus, a anunţat-o Ministerul Apărării de la Moscova.
Obiectivul manevrelor militare, sună informarea oficială, este „de a practica prevenirea şi respingerea agresiunii externe printr-o operaţiune defensivă, de combatere a terorismului şi de apărare a intereselor statului Uniunii”.
Vor fi 10 zile de exerciţii militare comune care marchează, potrivit NATO, cea mai mare desfăşurare a Rusiei în fosta republică sovietică de la Războiul Rece. Moscova repetă că va retrage militarii, aproximativ 30.000, de pe teritoriul bielorus de îndată ce manevrele vor fi terminate, dar tensiunea creşte inevitabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Războiul din Ucraina, ziua 1063. UE intenţionează să elimine combustibilii fosili din Rusia / Erdogan intenţionează să discute cu Trump despre încetarea războiului Rusiei în Ucraina
-
Donald Trump a graţiat 1.500 de inculpaţi după asaltul Capitoliului din 2021
-
SUA ies din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din Acordul climatic de la Paris
Kievul, care denunţă creşterea la 140.000 de soldaţi ai forţei militare ruse desfăşurate în apropierea graniţelor sale, îşi începe astăzi exerciţiile militare, cu utilizarea dronelor înarmate şi a rachetelor antitanc furnizate de Statele Unite şi alte ţări NATO. Manevrele forţelor ucrainene, precum şi ale celor ruse, vor continua până pe data de 20 a acestei luni.
„Cea mai gravă criză de securitate pentru Europa”
„Totul ne face să credem că este un gest de mare violenţă, care ne îngrijorează”, a comentat ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, care a vorbit despre manevre „extrem de masive”.
„În această dimineaţă i-am trimis o scrisoare ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în care reiteam invitaţia mea către Rusia de a ne continua dialogul într-o serie de întâlniri în cadrul Consiliului NATO-Rusia pentru a găsi o cale diplomatică”, a spus secretarul general Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă comună cu premierul britanic, Boris Johnson.
La rândul său, premierul britanic nu a exclus acordarea unui ajutor militar la Kiev, în cazul unui atac rusesc. „Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate pentru Europa din ultimele decenii”, a adăugat Johnson, referindu-se la „ce se va întâmpla în următoarele câteva zile. Trebuie să reziste şi să ne opunem oricărei reveniri la vremurile în care destinele naţiunilor erau hotărâte peste capul lor de un mic grup de superputeri”.
Rusia a invitat personalul neesenţial din ambasada sa din Ucraina să părăsească temporar ţara. Aşa a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov, citat de TASS.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
O mai ții minte pe Maria Olaru? Cum arată acum fosta campioană de la Sydney și prin ce dramă a trecut
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe