Au ÎNVINS coronavirusul, dar au dat de altă BOALĂ. Ce a apărut în Noua Zeelandă

În mod clar carantina a fost principalul punct forte care a dus la neutralizarea noului coronavirus, dar acesta a venit şi cu alte consecinţe nedorite de locuitori.

Urmărește
14379 afișări
Imaginea articolului Au ÎNVINS coronavirusul, dar au dat de altă BOALĂ. Ce a apărut în Noua Zeelandă

Au ÎNVIS coronavirusul, dar au dat de altă BOALĂ. Ce a apărut în Noua Zeelandă

Conform The Guardian, carantina naţională din Noua Zeelandă pentru a potoli răspândirea COVID-19 a dus la neutralizarea virusului, dar a avut o consecinţă nedorită: reapariţia unei gripe aviare, venită din partea găinilor sălbatice, a căror specie va ameninţa din nou, o zonă din vestul Auckland.
 
Locuitorii din Titirangi, o suburbie de mai puţin de 4.000 de oameni cu aproximativ 20-30 de găini întoarse în sălbăticie, au ieşit din carantina coronavirusului din Noua Zeelandă pentru a afla o altă veste care au crezut că nu s-a terminat. Găinile sălbatice, pe care contractorii de consiliu le capturau în 2019, s-au înmulţit în timpul carantinei.
 
Chiar dacă unii localnici sunt deranjaţi de cotcodăcitul găinilor şi de mizeria pe care o lasă, unii le consideră că aduc o notă pitorească zonei. Totuşi, unii locuitori din suburbie s-au trezit cu şoboloani uriaşi din cauza că au lăsat mâncare afară pentru păsări, fapt ce i-a determinat pe localnici să găsească o soluţie pentru a scăpa de găini.
 
“A fost dificil să găsim o soluţie fiindcă rezidenţii voiau să scape de ele, dar fără să le rănim”, a spus un medic veterniar. 230 de găini sălbatice au fost prinse cu ajutorul unor plase folosite de consiliul local. 
 
„S-au reaprins vechile diviziuni din sat”, a spus Greg Presland, preşedintelet comitetului comunităţii Waitākere Ranges, care este însărcinat să abordeze problema. Unii locuitori ai Titirangi au postat pe social media că aceste găini aduc un caracter pitoresc şi fermecător în sat. Alţii spun că sunt scene desprinse „dintr-un film cu Stephen King”.
 
Noua Zeelandă a confirmat primul său caz de COVID-19 pe 26 februarie, dar şi-a închis graniţele până pe 19 martie şi a impus restricţii pe 26 martie. Succesul înregistrat de Noua Zeelandă în aceaste săptămâni înseamnă şi ridicarea restricţiilor, fiind deja permise adunări de până la 100 de persoane. La slujbele religioase, la nunţi şi la înmormântări pot participa până la 100 de persoane, iar în curând, vor fi reluate şi călătoriile către Australia. În prezent, Noua Zeelandă a raportat 1.154 de cazuri şi 22 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici