NEWS ALERT   Au fost publicate imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Acesta se află în Marea Barents şi există temeri că Rusia ar testa torpila nucleară Poseidon. Noi informaţii despre distrugerea conductelor Nord Stream din Marea Baltică

  • Au fost dezvăluite noi imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Lansat în 2019, Belgorod a fost pus în funcţiune oficial la 8 iulie 2022
  • Submarinul a plecat din Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar la 22 septembrie se afla în Marea Barents. Era încă acolo pe 27 septembrie. Acest lucru nu exclude Rusia ca fiind în spatele atacurilor asupra conductelor Nord Stream din Marea Baltică, dar elimină Belgorodul ca suspect.
  • Belgorod (K-329) este un submarin unic. El are o lungime de aproximativ 178 de metri, o lăţime de 15 metri şi o capacitate de aproximativ 30.000 de tone. Acest lucru îl face de departe cel mai mare submarin construit oriunde în lume de la celebra clasă Typhoon.
  • Există îngrijorarea că torpilă intercontinentală autonomă cu propulsie nucleară POSEIDON este efectiv de neoprit odată lansată.
Urmărește
87526 afișări
Imaginea articolului Au fost publicate imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic. Acesta se află în Marea Barents şi există temeri că Rusia ar testa torpila nucleară Poseidon. Noi informaţii despre distrugerea conductelor Nord Stream din Marea Baltică

NEWS ALERT - Au fost dezvăluite imagini cu submarinul rusesc Belgorod, dat dispărut în Arctic

Naval News a distribuit imagini cu submarinul care operează la suprafaţă în Arctica.

 

 

Presa italiană susţinea anterior că  submarinul rusesc Belgorod  a "dispărut". Naval News a distribuit imagini cu submarinul care operează la suprafaţă în Arctica.

Locul unde se află un nou submarin rusesc, Belgorod, a captat titlurile ziarelor din întreaga lume. Cu un anumit grad de isterie, au existat rapoarte conform cărora acesta a fost desfăşurat cu armele sale nucleare ale Apocalipsei, scrie Naval News.

Naval News a urmărit subiectul încă dinainte de apariţia acestor ştiri şi susţine că e firesc ca un astfel de submarin să se ascundă. 

Imaginile obţinute de Naval News arată submarinul operând în Marea Barents, la nord de Peninsula Kola din Rusia.

Perspectiva unei lansări a Poseidon

Belgorod (K-329) este un submarin unic. El are o lungime de aproximativ 178 de metri, o lăţime de 15 metri şi o capacitate de aproximativ 30.000 de tone. Acest lucru îl face de departe cel mai mare submarin construit oriunde în lume de la celebra clasă Typhoon. Este înarmat cu arma strategică Poseidon.

Descrisă de marina americană ca fiind o "torpilă intercontinentală autonomă cu propulsie nucleară", aceasta combină o rază de acţiune incredibilă cu performanţe ce o fac greu de depistată şi lichidată. Există îngrijorarea că este efectiv de neoprit odată lansată.

Lansat în 2019, Belgorod a fost pus în funcţiune oficial la 8 iulie 2022, deci aceasta este una dintre primele sale călătorii cu rază de acţiune mai lungă. Dar ea este încă foarte aproape de casă, în curtea din spate a Marinei ruse.

Submarinul a plecat din Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar la 22 septembrie se afla în Marea Barents. Era încă acolo pe 27 septembrie. La ambele date a fost observat la suprafaţă.

Predicţiile sunt periculoase în acest joc. Cu toate acestea, o lansare de test a torpilei Poseidon nu este exclusă. Aceasta ar putea fi una de rutină, pentru a testa un nou sistem de armament. Sau ar putea fi o demonstraţie. Testarea neanunţată a armelor nucleare, chiar şi fără focoase, ar putea duce la escaladare nucleară. 

 

Atacul asupra conductelor Nord Stream

Un alt subiect care trebuie abordat este cel al scurgerilor din conductele de gaz Nord Stream din Marea Baltică, din 26 septembrie. Se crede că acestea au fost un act deliberat de sabotaj, iar Rusia este principalul suspect. 

Belgorod are o altă capacitate importantă.  Acesta poate acţiona ca submarin mamă ("platformă gazdă") pentru submarine pitice  de scufundare la mare adâncime care operează pe fundul mării. Rusia are o flotă de astfel de submarine mamă pentru războiul pe fundul mării.

Din punct de vedere tehnic, Belgorod ar fi potrivit pentru a efectua un astfel de atac, chiar şi în ape relativ puţin adânci. 

Cu toate acestea, este foarte puţin probabil ca acesta să fi fost implicat. Se ştie că a fost observat în Marea Barents pe 22 septembrie şi din nou pe 27 septembrie. Astfel, este imposibil ca acesta să se fi aflat în Marea Baltică la momentul atacurilor.

Şi, dacă ne uităm la planurile sale de navigaţie din trecut, este la fel de puţin probabil să fi navigat în Marea Baltică înainte.

Acest lucru nu exclude Rusia ca fiind în spatele atacurilor. Dar elimină Belgorodul ca suspect.

 

UPDATE - CENSOR.NET - Informaţiile din ziarul italian La Repubblica despre submarinul „Belgorod” cu torpilă atomică sunt manipulatoare. Prin urmare, ar putea fi o ştire falsă 

După cum informează Censor.NET, s-a raportat că informaţia că Putin pregăteşte un test nuclear în Oceanul Arctic este falsă de către Centrul pentru Dezinformare de Contracare din cadrul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională.

„Referindu-se, parcă, la un raport al serviciilor secrete ale NATO, La Repubblica scrie că „Putin pare să fie aproape de creşterea nivelului confruntării nucleare”.

CCD notează că, din 3 octombrie, astfel de informaţii nu au fost făcute publice pe site-ul NATO. De asemenea, NATO înregistrează regulat activitatea submarinelor ruseşti încă din timpul  Războiului Rece, iar Alianţa a anunţat periodic modernizarea sistemelor de navigaţie şi armamentul submarinelor ruseşti încă din 2016.

„Astfel de declaraţii nefondate ale mass-mediei nu fac decât să sporească terorismul informaţional propagat de Federaţia Rusă”, a subliniat Centrul pentru Combatere a Dezinformarii.

NATO nu a raportat nicio informaţie legată de activităţile nucleare ale Rusiei.  
"Nu vedem niciun indicator sau activitate care ar putea fi considerată suspectă. Activitatea din jurul forţelor nucleare strategice ruse nu este ieşită din comun", a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema, sub anonimat. 
 
Totuşi, de la începutul războiului din Ucraina, Putin a menţionat în repetate rânduri că Rusia are arme nucleare şi că este pregătit să le folosească dacă semnalează  o ameninţare la adresa Rusiei. 

 

Ştirea iniţială - NATO a trimis o notă informativă către ţările sale membre în care avertizează asupra mobilizării submarinului nuclear rus 'K-329 Belgorod', purtător al rachetei nucleare Poseidon, cunoscută şi sub numele de Arma Apocalipsei, relatează duminică cotidianul italian 'La Repubblica'.

Noul submarin a fost lansat la apă în luna iulie, iar acum ar fi scufundat în apele arctice după posibila sa implicare în sabotarea gazoductelor Nord Stream, potrivit mai multor surse neoficiale.

NATO se teme că misiunea sa este acum de a testa super-torpila Poseidon, un proiectil capabil să călătorească până la 10.000 de kilometri sub apă şi apoi să explodeze în apropierea coastei pentru a provoca un tsunami radioactiv.

Torpila nucleară a fost prezentată în 2018 de Rusia ca fiind modalitatea de a asigura supremaţia militară rusă, deşi experţii în domeniul nuclear au susţinut că acelaşi efect poate fi obţinut cu o rachetă intercontinentală precum cele aflate în funcţiune din anii 1960.

Statele Unite au activat reţeaua de sateliţi pentru urmărirea torpilelor care profită de căldura mare degajată de proiectile atunci când acestea sunt activate. Însă nu reuşesc să le detecteze sub mare.

'Belgorod' are 184 de metri lungime şi 15 metri lăţime şi se poate deplasa cu aproximativ 60 de kilometri pe oră sub apă. Se estimează că poate rezista până la 120 de zile fără a fi nevoit să revină la suprafaţă.

Printre arsenalul său se numără super-torpila Poseidon, un proiectil de 24 de metri capabil să transporte un focos nuclear de aproximativ două megatone. "Este un tip de armă complet nou, care va forţa marinele occidentale să îşi schimbe planificarea şi să dezvolte noi contramăsuri", a declarat expertul HI Sutton, potrivit 'La Reppubblica'.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici