- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aung San Suu Kyi doreşte o "revoluţie non-violentă" în Myanmar
Opozanta birmană Aung San Suu Kyi, eliberată sâmbătă, după şapte ani de arest la domiciliu, a făcut apel la o "revoluţie non-violentă" în Myanmar, afirmând că este sigură că democraţia va ajunge să triumfe, mai devreme sau mai târziu, în ţara sa.
Aung San Suu Kyi doreşte o "revoluţie non-violentă" în Myanmar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Într-un interviu publicat pe site-ul BBC, Aung San Suu Kyi, în vârstă de 65 de ani, a subliniat că este pregătită să profite de cea mai mică ocazie pentru a discuta cu junta militară, aflată la putere.
"Nu doresc căderea (regimului) militarilor", a dat asigurări ea. "Eu doresc ca militarii să se ridice la deplina demnitate a profesionalismului şi patriotismului autentic", a spus ea în acest interviu acordat la sediul partidului ei, Liga Naţională pentru Democraţie (LND).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Ceea ce vor oamenii este evident: oamenii vor o viaţă mai bună, bazată pe securitate şi libertate", a spus Kyi.
Ea a subliniat că doreşte un sfârşit non-violent al regimului militar actual. "Noi trebuie să încercăm, de asemenea, să facem astfel" încât să se ajungă la această "revoluţie non-violentă", a adăugat ea, declarându-se sigură că Myanmar va cunoaşte, într-o bună zi, democraţia, chiar dacă ea nu ştie când.
Kyi a petrecut mai multe ore la sediul LND, întâlnindu-se cu liderii regionali ai partidului, şi şi-a încheiat prima zi de lucru după eliberare printr-o vizită la o mănăstire din Yangon.
Ea a anunţat, totodată, că nu este supusă vreunor restricţii după eliberare, avertizând, totodată, junta asupra consecinţelor unei noi detenţii.
Duminică, în prima sa conferinţă de presă în libertate, opozanta a reiterat o cerere formulată, fără rezultat, la sfârşitul lui 2009, de a se întâlni, în privat, cu Than Shwe, comandantul juntei. De asemenea, ea a lansat un apel la unitatea opoziţiei.
Aung San Suu Kyi a petrecut aproximativ 15 din ultimii 21 de ani privată de libertate.
Eliberarea sa, sâmbătă, a provocat o uşurare prudentă în rândul comunităţii internaţionale. Numeroase capitale au cerut juntei să-i elibereze şi pe ceilalţi aproximativ 2.200 de deţinuţi politici.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota