- Home
- Externe
- SYDNEY, (14.10.2023, 22:26)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Australia respinge referendumul indigenilor, un eşec pentru reconciliere
Australia a respins sâmbătă în mod decisiv o propunere de recunoaştere a populaţiei indigene în Constituţie, ceea ce reprezintă un eşec major pentru eforturile de reconciliere, relatează Reuters.
Urmărește
873 afișări
Australia respinge referendumul indigenilor, un eşec pentru reconciliere
Australienii trebuiau să voteze „Da” sau „Nu” la referendumul, primul în aproape un sfert de secol, cu privire la modificarea din constituţie pentru a recunoaşte populaţia aborigenă şi din Insulele din Strâmtoarea Torres prin crearea unui organism consultativ pentru indigeni, „Vocea Parlamentului”.
La nivel naţional, cu aproape 70% din voturi numărate, votul „Nu” a devansat „Da” cu 60% la 40%. Postul australian de televiziune ABC şi alte reţele de televiziune au estimat că majoritatea alegătorilor din toate cele şase state australiene vor vota împotriva modificării Constituţiei vechi de 122 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Pentru ca referendumul să aibă succes era nevoie ca cel puţin patru din cele şase state să voteze în favoarea lui, alături de o majoritate naţională.
Prim-ministrul Anthony Albanese a recunoscut că nu este rezultatul pe care îl spera, dar a declarat că ţara va trebui să caute o nouă cale de reconciliere.
„Drumul naţiunii noastre spre reconciliere a fost adesea greu de parcurs”, a declarat Albanese într-o conferinţă de presă televizată.
„Această seară nu este sfârşitul drumului şi cu siguranţă nu este sfârşitul eforturilor noastre de a aduce oamenii împreună”.
Academicienii şi apărătorii drepturilor omului se tem că victoria taberei „Nu” ar putea da înapoi cu ani de zile eforturile de reconciliere.
Cetăţenii indigeni ai Australiei, care reprezintă 3,8% din populaţia de 26 de milioane de locuitori ai ţării, locuiesc pe acest teritoriu de aproximativ 60.000 de ani, dar nu sunt menţionaţi în Constituţie şi sunt, după majoritatea măsurilor socio-economice, cei mai dezavantajaţi oameni din ţară.
Susţinătorii propunerii au considerat că înscrierea unei voci indigene în constituţie ar uni Australia şi ar deschide o nouă eră alături de populaţia sa indigenă.
Mulţi indigeni au fost în favoarea schimbării, dar unii au spus că aceasta distrage atenţia de la obţinerea unor rezultate practice şi pozitive.
Opoziţia politică a criticat măsura, spunând că este divizivă, că ar fi ineficientă şi că ar încetini procesul decizional al guvernului.
„Sunt devastat”, a declarat Thomas Mayo, liderul indigenilor şi proeminent militant al campaniei „Da”, pentru ABC News.
„Avem nevoie de o Voce. Avem nevoie de acea schimbare structurală”.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru