- Home
- Externe
- VIENA, (07.09.2016, 15:00)
- Olimpia Nicolae
Austria ameninţă că va intenta proces Ungariei, din cauza imigranţilor
Wolfgang Sobotka, ministrul de Interne al Austriei, a ameninţat miercuri că va intenta proces Ungariei, în cazul în care statul ungar va refuza să preia imigranţii care au traversat frontiera comună înspre teritoriul austriac, informează site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
18995 afișări
Austria ameninţă că va intenta proces Ungariei, din cauza imigranţilor
Cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale din Austria, tensiunile politice au escaladat din cauza problemei imigranţilor.
Guvernul austriac întâmpină o provocare din partea Partidului Libertăţii (FPO), de extremă dreapta, care a acuzat în mod repetat Ungaria de faptul că a permis imigranţilor să pătrundă pe teritoriul Austriei, în pofida regulamentelor UE ca solicitanţii de azil să staţioneze în spaţiul primei ţări europene a Blocului comunitar în care au intrat.
Ungaria se pregăteşte la rândul de un referendum în privinţa acceptării sau respingerii sistemului cotelor de solicitanţi de azil propus de UE. Potrivit acesteia, majoritatea refugiaţilor pătrund pe teritoriul ungar din alte state EU, în mod special Italia şi Grecia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Situația de pe frontul din Ucraina se deteriorează. Ce îi cere viitoarea Administrație Trump lui Zelenski
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
"Statele sau grupurile de state care încalcă în mod repetat legea trebuie să se aştepte la consecinţe legale", a declarat ministrul de Interne austriac, Wolfang Sobotka/
"În acest caz, Republica (Austria) trebuie să intenteze proces. Republica trebuie să se convingă că Uniunea Europeană acţionează conform legii, punct", a adăugat acesta, fără a specifica ce fel de proces juridic are în vedere.
Budapesta a construit un gard de-a lungul frontierei sale cu Serbia, stat ce nu este membru UE, pentru a opri fluxul miilor de imigranţi, mulţi dintre aceştia fugind din calea violenţei din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Atât Ungaria, cât şi Austria au afirmat că situaţia se află în mare parte sub control.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei a respins acuzele lui Sobotka în cadrul unei declaraţii trimise pe email, spunând că majoritatea imigranţilor au sosit în Austria prin alte ţări ale Uniunii Europene.
Citeşte şi: Canistre cu gaz, descoperite într-o maşină în apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris
Citeşte şi: Şoferul preferat al lui Vladimir Putin, mort într-un accident la volanul maşinii prezidenţiale - VIDEO
"Ungaria nu poate şi nu îşi va asuma responsabilitatea pentru acest lucru, nici nu va suferi consecinţele conducerii iresponsabile a altor state membre, Austria, Germania, care ignoră regulile în mod intenţionat, sau a altor state, precum Grecia, care şi-au neglijat responsabilităţile", a declarat purtătorul de cuvânt ungar.
Iniţial, Germania şi Austria au întâmpinat cu bucurie un număr mare de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Afganistan. Cu toate acestea, în anul 2016, Viena şi-a înăsprit regulile în privinţa imigrării de azil şi a introdus o limită anuală a solicitărilor de azil pe care le va accepta.
Aceste demersuri au fost criticate de organizaţiile pentru drepturile omului şi de Uniunea Europeană, dar au propulsat Partidul Libertăţii în cadrul sondajelor de opinie, astfel, candidatul la preşedinţia Austriei, Norbert Gerwald Hofer, ar putea deveni pe 2 octombrie 2016, primul conducător de extremă dreapta al unui stat UE.
Citeşte şi: Ministrul de Externe, Peter Szijjarto:Tensiunile din Balcanii de Vest constituie un risc la adresa securităţii Ungarei
Citește pe alephnews.ro: Calendarul alegerilor prezidențiale. Ce decizii ia Guvernul Ciolacu 2.0 săptămâna aceasta
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe