Austria ne închide iar uşa Schengen. Gerhard Karner, pentru presa austriacă: nu a sosit încă momentul ca România şi Bulgaria să adere la Schengenul terestru / Karner: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”

Miniştrii de interne ai UE se vor reuni joi la Luxemburg pentru a discuta despre starea spaţiului Schengen , controalele la frontieră şi directiva UE privind returnarea migranţiilor. De asemenea, va fi discutată admiterea deplină a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Urmărește
751 afișări
Imaginea articolului Austria ne închide iar uşa Schengen. Gerhard Karner, pentru presa austriacă: nu a sosit încă momentul ca România şi Bulgaria să adere la Schengenul terestru / Karner:  „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”

Austria ne închide iar uşa Schengen. Gerhard Karner a spus pentru presa austriacă că nu a sosit încă momentul ca România şi Bulgaria să adere la Schengenul terestru / Karner: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”

Austria, ţara ce a blocat în mai multe rânduri aderarea României la spaţiul Schengen terestru, va fi reprezentată de ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP).

Înainte de reuniune, Karner a făcut mai multe declaraţii în care a spus, printre altele, că nu crede că a sosit încă momentul ca România şi Bulgaria să fie admise în Schengen.

„Controalele suplimentare la frontieră au dus la o reducere a presiunii (n.r migranţiilor) în multe ţări”, a declarat Karner, citat de Kurier.

Acesta a dat ca exemplu graniţa dintre Austria şi Ungaria, unde numărul de treceri ilegale ale frontierei a scăzut semnificativ. Cu toate acestea, el nu crede că a sosit încă momentul ca România şi Bulgaria să fie admise în Schengen: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu la capătul drumului”, a spus ministrul austriac potrivit transcriptului publicat de presa din Austria.

Declaraţiile din Austria vin după ce ieri Marcel Ciolacu a declarat că România va adera anul acesta la Schengen terestru.  Premierul a spus că deşi aderarea nu este pe lista de vot a întrunirii de joi, ea ar urma să fie în decembrie. Ciolacu a precizat că în decembrie situaţia politică din Austria s-ar putea stabiliza post alegeri: "era foarte puţin probabil că Austria îşi va schimba părerea, după numai câteva zile de la alegeri. Sunt într-un contact cu cancelarul Nehammer, să vedem ce majoritate se creează în Austria, şi mai este un JAI, parcă pe 11-13 decembrie. Eu sper, ca până atunci, să se lămurească foarte mult lucrurile”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici