Autorităţile au identificat un suspect în cazul atentatului comis în Turcia

Un suspect în cazul atentatului comis luni în oraşul turc Suruc şi soldat cu moartea 32 de tineri activişti a fost identificat, afirmă surse citate de BBC News Online.

Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au identificat un suspect în cazul atentatului comis în Turcia

Autorităţile au identificat un suspect în cazul atentatului comis în Turcia (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Potrivit prim-ministrului Turciei, Ahmet Davutoglu, autorităţile au identificat marţi un suspect în cazul atentatului de luni asupra Centrului Cultural Amara din oraşul Suruc, aflat în sud-estul Turciei, la graniţa cu Siria, atac care s-a soldat cu 32 de morţi.

Ahmet Davutoglu, care a venit marţi în Suruc la faţa locului, a declarat că legăturile internaţionale şi familiale ale suspectului au fost investigate.

El a mai precizat că a fost "o mare probabilitate" ca responsabilă de producerea atacului să fie organizaţia teroristă Stat Islamic (SI).

Iniţial, autorităţile au declarat că suspectul principal în cazul atentatului de luni a fost o femeie în vârstă de 18 ani, presupus membru al grupării radicale Stat Islamic.

Guvernul turc a solicitat întărirea măsurilor de securitate la frontiera Turciei cu Siria.

"Ceea ce e necesar va fi făcut împotriva celor responsabili de producerea atacului", a declarat premierul turc. "Este un atac care a vizat Turcia", a adăugat el.

Premierul turc a respins acuzaţiile privitoare la faptul că Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) nu a îndeplinit operaţiunile necesare combaterii militanţilor SI, afirmând că Guvernul "nu a tolerat niciodată vreo grupare teroristă".

Miercuri, va fi organizată o şedinţă de Guvern, în cadrul căreia vor analizate măsurile de securitate suplimentare care trebuie introduse la graniţa Turciei cu Siria.

În Suruc, situat în sud-estul Turciei, în ultimele luni, au fost primiţi numeroşi refugiaţi sirieni care au emigrat din oraşul sirian Kobane, aflat la frontiera cu Turcia, din cauza conflictelor din zonă.
Din septembrie 2014, în oraşul Kobane au loc lupte între susţinătorii grupării teroriste Stat Islamic şi militanţii kurzi, după ce IS au preluat controlul asupra oraşului, obligând tot mai mulţi rezidenţi sirieni să emigreze în Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici